infa.lt

Homoseksualas indų princas nori išugdyti toleranciją Indijos ekonomikoje

17 vasario
01:01 2018

Manvendra Singh Gohil

„Iš Indijos visuomeninio gyvenimo centrinės figūros į atstumtuosius – kaip greitai tas gali įvykti savimi pajautė Manvendra Singh Gohil“, – rašoma Handelsblatt portale apie 52 metų amžiaus indų princą, kažkada prisipažinusį apie savo netradicinę seksualinę orientaciją. Tai tabu subkontinente, kur vienos lyties asmenų seksualiniai santykiai vis dar baudžiamas įstatymo.

Tada princo atsisakė motina. „Nuo to laiko praėjo daugiau, nei 10 metų. Manvendros santykiai su motina nepagerėjo. Tačiau jam pavyko atsikovoti vieną dvarą: 6 ha Hanumanteshwar valdą, netoliese vakarinės Indijos pakrantės. Ąia jis planuoja sulaužyti dar vieną tabu: jis rengiasi atverti dvarą gėjams ir lesbietėms. Būtent istoriniame pastate, kuris kažkada buvo valdančiųjų konservatyvių jėgų centru, naują tėvynę galės atrasti žmonės, persekiojami dėl savo seksualinės orientacijos”, – rašoma straipsnyje.

Šio projekto pagalba princas nori duoti signalą visuomenės nuomonei ir ekonomikai. „Gėjai ir lesbietės ne tik niekinami savo šeimose – jie taip pat žeminami ir diskriminuojami savo darbo vietose, – pareiškė princas savo pokalbio su Handelsblatt metu. – Aš noriu padėti jiems pasipriešinti ir atsistoti ant kojų“.

Savo LGBT centre princas ruošiasi ne tik suteikti skurstantiems homoseksualams pragyvenimą, bet ir organizuoti profesionalų apmokymą, atidaryti kompiuterių ir anglų kalbos kursus, praneša leidinys.

Manvendrai jau pavyko patraukti į savo pusę keletą stambių Indijos įmonių: štai Tata Steel kompanija užsibrėžė tikslą, kad iki 2020 metų ketvirtadalį darbuotojų sudarytų nepakankamai atstovaujamos gyventojų grupės. LGBT tam skirta ne mažiau nei 5% darbo vietų, teigiama publikacijoje.

Artimiausias mėnesiais Aukščiausias Indijos teismas vėl svarstys klausimą apie tai ar iš tiesų vienos lyties asmenų seksualinių santykių draudimas, atsiradęs dar kolonijiniais laikais, suderinamas su konstitucija. „Aš įsitikinęs, jog Aukščiausias teismas suvokė, kad su mumis iki šiol buvo elgiamasi neteisingai“, – tikisi Manvendra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 220

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...