infa.lt

Windows 10 – Microsoft atsisako slaptažodžių

13 vasario
01:01 2018

Windows 10S identifikacija

Skelbime apie naują Windows 10 versiją pasakojama apie naujoves įdiegiamas į sistemą. Kartu su kai kuriais pagerinimais pagrindinėje operacinės sistemos versijoje (įrenginių kalibravimas atkuriant vaizdo įrašus HDR formatu ir t.t.) ten atsirado principinė naujiena, kuri šiame etape taikoma tik Windows 10S – versijoje, konkuruojančioje su Google sistema „Chrome“.

Ten pagal nutylėjimą nėra slaptažodžio įėjimui į sistemą, o vietoje to reikia suvesti laikiną slaptažodį, kuris bus gaunamas į mobilų telefoną bandant prisijungti. Tam reikės atsisiųsti „AuthenticatorApp“ programėlę.

Tokiu būdu, „Microsoft“ eina „Google“ ir „Apple“ korporacijų pėdomis, kurios bando pakeisti slaptažodžių įvedimo koncepciją piršto antspaudo, veido bruožų atpažinimu ir kitais unikaliais identifikatoriais, kuriuos sudėtinga pavogti ar nulaužti (ir kuriuos galima kaupti savo duomenų bazėse – red past).

Pasak statistikos, 80% kompiuterinių įsilaužimų įvykdoma dėl nepatikimų slaptažodžių. Mūsų laikais žmonės registruojasi daugybėje virtualių platformų, todėl, kaip taisyklė, jie bevelija naudoti vieną paprastą slaptažodį visiems gyvenimo atvejams. Naudotojo vardas, dažniausiai, – tai jo pašto adresas, kuriuo registruota paskyra – jį sužinoti paprasta, o toliau telieka perrinkti pačius populiariausius slaptažodžius, kad galima būtų gauti prieigą prie daugumos žmonių paskyrų. Ypač, jei tai tokia slaptažodžiai, kaip „123456“, arba slaptažodis, kuriuo naudojosi Mark’as Zuckerberg’as, kai buvo nulaužta jo Twitter paskyra – „dadada“.

Tačiau, dauguma žmonių iki šiol laiko slaptažodžio įvedimą ir jo atkūrimo galimybę optimaliu būdu įeiti š savo paskyrą. Todėl, jei suges piršto antspaudo skaneris ar veido atpažinimo mechanizmas, problemų atkuriant duomenis bus labai daug. Be to, žmonės, kurie iš tiesų turi ką prarasti, įprastai naudoja kur kas rimtesnius slaptažodžius, nei „123456“ ir/ar „dadada“.

Kaip bebūtų, bendra įsilaužimų statistika, tegu didžioji jų dalis ir nesibaigia rimtomis pasekmėmis, kalba pati už save, ir kompanijos, dirbančios su didžiuliais paskyrų masyvais, diegia efektyvesnius identifikacijos būdus, kad sumažintų tą statistiką. Beje, kol kas naudotojai dar turi pasirinkimo laisvę, ir iki pilno slaptažodžių kaip identifikacijos priemonių atšaukimo dar toli.

Kol kas.

Mieli skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, teikiama „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, – jūs galite prisidėti ir paremti jos rengimą SMS ar kitu Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....