infa.lt

Menkės kepenų nuosavose sultyse paruošimo receptas – delikatesas

03 vasario
01:05 2018

Paruoštos menkės kepenys

Pasakiško skonio net gurmanams ir visiškai paprastas, lengvai paruošiamo menkių-vėgėlių kepenų patiekalo receptas. Imamos menkės kepenys ir supjaustomos norimo dydžio gabalėliais. Čia skaičiuojame proporcijas maždaug bendram 200 g kepenų kiekiui, bet kiekvienas tas proporcijas gali susistatyt pats. Tai nėra ypatingai svarbu, nes patiekalo skonis keisis nežymiai.

Imame pusės litro stiklainį, dedame į jį keletą (apie 10 vnt) juodojo pipiro rutuliukų, truputį kvapiųjų pipirų (užbarstome ant kepenų), truputį raudonųjų pipirų (mėgstantiems aštriau, bet nebūtina), vieną lauro lapą (tiesiai į stiklainį) ir atskirai į lėkštę su kepenimis pusę galvutės pjaustytų svogūnų.

Menkės (ar vėgėlės) kepenys sumaišomos su svogūnais ir druska (žiupsniuką) ir užpilamas arbatinis šaukštelis aliejaus (ne daugiau). Viskas gerai sumaišoma ir dedama į stiklainį.

Ruošiamos kaitinimui

Imame puodą su vandeniu ir dedame ant dugno skudurėlį ant kurio statome stiklainį uždengtą, bet kietai neužsuktą, kad galėtų išeiti susidarę garai.. Vandens į puodą pilame tiek, kad stiklainis neplauktų bet ir būtų maksimaliai apsemtas. Vandens į vidų nepatenka, jis tik palaiko temperatūrą stiklainio viduje (iki 100 C).

Statome puodą su visu turiniu ant labai labai mažos ugnies ir verdame apie 1,5-2 valandas. Verdame – skambiai pasakyta, turinys tik kaista savo sultyse, bet neverda.

Paruoštas patiekalas būna nuo karščio išbrinkęs, gelsvos spalvos, truputį išsiskiria gelsvas skystis (buljonas) ir labai skanaus kvapo. Skonis tiesiog pasakiškas, o tai, kad į jį buvo dėta svogūnų yra žinoma tik iš paruošimo receptūros.

Skanaus!

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, pateikta „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 193

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...