infa.lt

Interpeliacija prieš A. Verygą subliuško. Seimas palaikė SAM vadovo atsakymus

15 gruodžio
06:55 2017

Aušrinė Armontaitė, Aurelijus Veryga ir Gabrielius Landsbergis

Seimas, apsvarstęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos atsakymus į Seimo narių grupės interpeliaciją, nusprendė pritarti ministro atsakymams. Už šį sprendimą (projektas Nr. XIIIP-1498) balsavo 68 Seimo nariai, prieš – 33, susilaikė 4 parlamentarai.

Interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai posėdyje pateikė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, atstovaudamas 46 Seimo nariams. Seimo nariai pareikalavo ministro atsakyti į 15 klausimų, susijusių su medikų ir rezidentų atlyginimais, maksimaliais asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo terminais, sveikatos priežiūros įstaigų personalo darbo užmokesčio tvarka, kontroliniais pirkimais ir receptinių vaistų sąrašu, kompensuojamųjų vaistų kainyno sudarymo tvarka, meningokokine vakcina, priklausomybės ligų centrų pertvarka, vykdoma reorganizacija Sveikatos apsaugos ministerijoje, e. sveikatos sistema ir kt.

Ministras Seimo posėdyje pristatydamas atsakymus į jam pateiktus klausimus, pabrėžė, kad neigiami visuomenės nuomonės tyrimų rezultatai nėra pagrindas atsistatydinti.

„Tie, kurie inicijuoja ir įgyvendina pokyčius tose srityse, kuriose jau seniai reikėjo, visada sulauks nepalankių vertinimų. Sveikatos apsaugos ministrai, deja, bet ir kitose šalyse nėra labai palankiai vertinami, nes tai yra labai jautri sritis. Mano atsistatydinimas prieštarautų mano ir visos koalicijos ryžtui eiti toliau permainų keliu ir siekti teigiamų pokyčių sveikatos sistemoje ir įgyvendinti Vyriausybės programą. Tai rodytų bėgimą nuo problemų ir atsakomybės vengimą“, – teigė Aurelijus Veryga.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 127

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...