infa.lt

JAV buvo palaiminti mikročipai tabletėse

14 lapkričio
16:48 2017

tabletės

JAV sanitarinės priežiūros maisto produktams ir medikamentams valdyba (FDA) palaimino pirmuosius vaistus, kuriuos galima atsekti paciento kūne, kad gydytojas galėtų per atstumą patikrinti ar pacientas išgėrė vaistus ar ne, praneša BBC.

Tabletė prekiniu pavadinimu Abilify MyCite turi savyje ne tik psichotropinį preparatą aripiprazolį, kuris išrašomas esant šizofrenijai, bipoliariniam sutrikimui ir depresijai, bet ir specialų sensorių, kuris registruoja preparato suvartojimo faktą.

Ši informacija perduodama į išmanųjį telefoną ir, esant paciento sutikimui (arba be sutikimo) gali būti perduoda gydančiam specialistui.

Ekspertai tikisi, jog tai padės sukontroliuoti gydytojo prirašytų priemonių laikymąsi, nors „skaitmeninių tablečių“ kompanija-gamintoja šito negarantuoja.

Preparato aprašyme pabrėžiama, jog tablečių Abilify MyCite priėmimo negalima atsekti realiuoju laiku arba tikėtis sensoriaus duomenų ekstremaliose situacijose, kadangi daviklis aktyvuojasi virškinimo proceso metu – o tai gali užimti kažkiek laiko arba neįvykti visai.

Padės skrandžio sultys

„Skaitmeninių tablečių“ negalima vartoti pagyvenusiems žmonėms, sergantiems psichiniais susirgimais susijusiais su senatvine silpnaprotyste.

Smėlio smiltelės dydžio sensorius aktyvuojamas esant kontaktui su skrandžio sultimis. Tam, kad būtų aptiktas šis kontaktas gali prireikti nuo pusvalandžio iki dviejų valandų po to, kai praryjama tabletė.

„FDA palaiko technologijų vystymą ir diegimą į vaistines priemones ir siekia bendradarbiauti su kompanijomis, su tikslu suprasti, kaip technologijos gali padėti pacientams ir gydantiems specialistams“ tvirtina FDA atstovas Mitčelas Metisas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 509

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. egis    -  2017-11-14, 20:07

    Stai ir priejom, priplaukem. Greit niekas neklaus ko tu nori. Jei sirgsi tai privalesi laikyti sgydytojo nurodymu ir vaistus ryt su cipais. Totalus sekimas ateina. Reikia užsigrudint kad nesirgt.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....