infa.lt

Didingas ir drėgnas medaus pyragas – meduolis

Didingas ir drėgnas medaus pyragas – meduolis

rugsėjo 23
01:01 2017
medaus pyragas meduolis

nuotrauka: smittenkitchen.com

Šis gyvenimas yra per trumpas valgyti baisų pyragą (aut past).

Aš jums pasakysiu, ką aš žinau – šis medaus pyragas yra tobulas. Tai šiltas prieskonių ir beprotiškas drėgnas ir minkštas bei švelnus su šiek tiek trapiais kraštais apie kampus. Jūs nustebsite jo paragavę. Tai kažkada buvo medaus pyragas, ir su šiuo receptu jis gali būti pakartotas vėl.

Šis nuostabus medaus pyragas (meduolis), t.y. jo gamybos – kepimo receptas pritaikytas iš Marcy Goldman „Treasures of Jewish Holiday Baking“

440 g. miltų;
5 g. kepimo miltelių;
5 g. kepimo sodos;
½ arbatinio šaukštelio druskos;
8 g. maltų cinamonų;
½ arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
½ arbatinio šaukštelio maltų kvapnių pipirų;
235 ml augalinio aliejaus;
340 g. medaus;
300 g. cukraus;
95 g. rudo cukraus;
3 dideli kiaušiniai (ne iš šaldytuvo);
5 g. vanilinio ekstrakto;
235 ml. šiltos kavos ar arbatos (stiprios);
120 ml. šviežių apelsino sulčių;
60 ml. degtinės ar viskio;
50 g. migdolų drožlių (nebūtinai) papuošimui.

Paruošimas:

Ištepti (arba supurkšti) riebalais 3 pailgas (dideles) kekso formas, arba 2 apvalias 22cm skersmens, arba 1 didelę kepimo skardą maždaug 22 x 33cm dydžio.

Įkaitinti orkaitę iki 200° C

Į didelį dubenį supilti visus sausus produktus (išskyrus migdolų drožles). Padaryti jų centre įdubą ir supilti į ten visus skystus produktus (t.y. visus likusius).

Elektrinio maišytuvo (lėtomis apsukomis) pagalba viską gerai išmaišyti į vientisą tirštą tešlą, nieko nepaliekant ant dubens kraštų ar dugne.

Tešlą supilti į paruoštas formas, paviršiuje išbarstyti migdolų drožles, jei nutarėte pridėti. Orkaitėje formas sudėti ant kepimo skardos, nes dugnas kepa greičiau, už paviršių. Kepti, kol paviršius lengvai paspaustas nepasiduoda, – keksų formas 45- 55min., o jei viena didelė – 40 – 45min.

Prieš išimant iš formos reikėtų leisti pastovėti 15minučių.

parengė: Gaiva Paprastoji

Mieli skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, teikiama „infa.lt“ buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę SMS ar kitu Jums patogiu būdu

komentarai 2

  1. eglė    -  2017-11-26, 14:24

    Nuostabus, iškepiau ir palaikiau 3 dienas. Neišpasakytas skonis!

    ačiū!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anoniminis    -  2019-01-26, 18:06

    Tiesiog tobulas, tik cukraus pamažinau (nedėjau 95 g rudo cukraus).

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.


Taip pat skaitykite:

Naujienų Prenumerata

-

Gauti naujienlaiškį el-paštu

Įrašykite savo pašto adresą:

Paslauga nuo Google FeedBurner

Apklausa

Ar palaikote išlaidų gynybai didinimą iki 2.5% BVP?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Domenai ir hostingas

Pasidalinkite su savo draugais

Sveiki, verta dėmesio: *Didingas ir drėgnas medaus pyragas - meduolis* - nuoroda: https://infa.lt/17746/didingas-ir-dregnas-medaus-pyragas-meduolis/