infa.lt

Musulmonių gimdymo galia – atominė bomba bevaikei senutei Europai

25 rugpjūčio
12:53 2017
Viktoras Orbanas

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas neseniai pasakė: „Mūsų nuomone, turime išspręsti savo demografines problemas, remdamiesit nuosavais ištekliais ir mobilizuojant savo rezervus ir … atnaujindami save dvasiškai”. (Nuotrauka: David Plas / Wikimedia Commons)

Strasbūro arkivyskupas Luc Ravel pareiškė, jog „tikintys musulmonai puikiai žino, kad jų jėga – aukštas gimstamumo lygis. Jie kalba jums labai ramiai, labai pozityviai: kažkada visa tai bus mūsų

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas įspėjo apie „musulmoniškos Europos“ pavojų. Pasak jo, „ateinančių dešimtmečių klausimas yra toks – ar Europa ir toliau priklausys europiečiams“.

„Per artimiausius 30 metų afrikiečių skaičius išaugs daugiau, nei vienu milijardu, kas dukart viršija visos Europos Sąjungos gyventojų skaičių. Demografinis spaudimas bus milžiniškas. Praeitais metais daugiau, kaip 180 tūkst. žmonių emigravo iš Libijos, ir tai tik pradžia. Pasak ES komisaro, šiuo momentu trys milijonai migrantų laukia galimybės atvykti į Europą“, – pareiškė Nyderlandų politikas Gertas Vildersas (Geert Wilders).

Šiomis citatomis prasideda straipsnis „Europa vykdo demografinę savižudybę“ (Europe Is Committing Demographic Suicide), paskelbtą internetiniame leidinyje Zero Hedge. Autoriai: Tyler Durden; Giulio Meotti iš The Gatestone Instituto.

Šią savaite Ispanijos mieste Barselonoje buvo įvykdytas dar vienas teroro aktas. Kadangi Ispanija daugybę metų praeityje buvo musulmonų valdžioje, daugelis islamistų mano, jog turi teisę susigrąžinti šią šalį sau.

Tuo pat metu, toli nuo Ispanijos, kita valstybė uždaro mokyklas pasekoje to, jog vaikų skaičius joje – nesiekia 10% gyventojų. Vyriausybė paverčia mokyklas prieglaudomis, besirūpindama pagyvenusiais žmonėmis, kadangi šioje šalyje 40% žmonių – vyresni, nei 65 metų amžiaus. Tai ne mokslinis fantastinis romanas. Tai Japonija, – šalis, kurioje gyvena patys seniausi ir patys nevaisingiausi gyventojai pasaulyje.

Japonijos Nacionalinio gyventojų ir socialinio aprūpinimo instituto tyrimo duomenimis, link 2040 metų daugumoje nedidelių šalies miestų trečdaliu ar netgi per pusę sumažės gyventojų

Restoranų skaičius Japonijoje sumažėjo nuo 850 tūkst 1990 metais, iki 350 tūkstančių šiai dienai, kas nurodo į „gyvybinės jėgos išsekimą“. Prognozėse nurodoma, jog po 15 metų Japonijoje bus 20 milijonų tuščių namų.

Tokia pati ateitis laukia ir Europos?

Tarp ekspertų demografijos srityje egzistuoja tendencija vadinti Europą „naująja Japonija“. Tačiau Japonija užsiima šios demografinės katastrofos sprendimu savo nuosavų resursų pagalba ir draudžia musulmonų imigraciją į šalį.

Nauja italų analitinės agentūros „Centro Machiavelli“ ataskaita pademonstravo, jog, jeigu dabartinės tendencijos tęsis toliau, link 2065 metų pirmosios ir antrosios kartos imigrantų skaičius viršys 22 milijonus, tai yra daugiau, nei 40% nuo bendro Italijos gyventojų skaičiaus.

Vokietijoje jau 36% vaikų iki penkerių metų amžiaus gimė imigrantų šeimose. 13-oje iš 28 ES šalių-narių, pereitais metais žmonių mirė daugiau, nei gimė. Neįskaitant imigracijos, laukiama, jog Vokietijos ir Italijos gyventojų sumažės atitinkamai 18% ir 16%.

Demografinio „laisvo kritimo“ įtaka labiausiai pastebima ten, kas kažkada vadinosi „naująja Europa“, tai yra buvusiose Tarybų Sąjungos bloko šalyse, – tokiose kaip Lenkija, Vengrija ir Slovakija, skirtingai nuo taip vadinamos „senosios Europos“ – Prancūzijos ir Vokietijos.. Rytinės Europos šalys šiandien labiausiai yra veikiamos „depopuliacijos bombos“ – katastrofiško gimstamumo lygio smukimo, kurį kai kurie šiuolaikiniai analitikai pačia didžiausia mūsų laikų problema.

The New York Times paklausė, kodėl, nežiūrint į gyventojų skaičiaus mažėjimą Rytų Europa priešinasi migrantų priėmimui. Demografinė krizė – tai būtent ta priežastis dėl kurios jie bijosi būti pakeisti imigrantais.

Be to, didžioji Rytų Europos dalis jau buvo patyrusi šimtmečius besitęsusią musulmonų okupaciją savo kailiu iš Osmanų imperijos pusės, ir todėl gerai žino kas jų laukia, jeigu musulmonai vėl ateis pas juos. Senstančios šalys baiminasi, jog neišvengiami aštrūs konfliktai, jeigu dabartinė jaunoji karta bus pakeista svetimaisiais.

„Šiandien Europoje gyvuoja dvi skirtingos nuomonės visuomenės senėjimo ir mažėjimo klausimu, – neseniai pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. – Vienos nuomonės laikosi tie, kas nori išspręsti Europos demografines problemas pagalba. Ir yra kitoks požiūrio taškas, kurio laikosi Centrinė Europa ir Vengrija. Mes manome, jog mūsų demografines problemas būtina spręsti remiantis savais vietos resursais ir mobilizuojant mūsų nuosavus rezervus, ir – pripažinkime tą – atsinaujindami dvasiškai“..

Orbanas įspėjo apie „musulmoniškos Europos“ pavojų. Pasak jo, „ateinančių dešimtmečių klausimas yra toks – ar Europa ir toliau priklausys europiečiams“.

Afrika taip pat daro didelį spaudimą Europai su „sulėtinto veikimo demografine bomba“.

Dar kartą pakartosime tai, ką šiuo klausimu kalba Nyderlandų politikas Gertas Vildersas: „Per artimiausius 30 metų afrikiečių skaičius išaugs daugiau, nei vienu milijardu, kas dukart viršija visos Europos Sąjungos gyventojų skaičių. Demografinis spaudimas bus milžiniškas. Praeitais metais daugiau, kaip 180 tūkst. žmonių emigravo iš Libijos, ir taip tik pradžia. Pasak ES komisaro Dimitrio Avramopouloso, šiuo momentu trys milijonai migrantų laukia galimybės atvykti į Europą“.

Rytų Europa „senka“ demografijos požiūriu. Demografija netgi tapo Europos saugumo problema. Mažiau žmonių tarnauja kariuomenėje ir socialinėje Europos sferoje. Buvęs Bulgarijos prezidentas Georgi Parvanov faktiškai pakvietė šalies lyderius dalyvauti Nacionalinio konsultacinio komiteto posėdyje, pilnumoje pašvęstame nacionalinio saugumo problemai. Anksčiau Rytų Europos šalys bijojo tankų, – dabar jos bijosi tuščių kūdikių lopšių.

Jungtinių Tautų Organizacijos vertinimu, praėjusiais metais Rytų Europoje gyveno 292 milijonai žmonių, kas yra 18 milijonų mažiau, nei 1990-ųjų pradžioje. Šis skaičius ekvivalentiškas visų Nyderlandų gyventojų išnykimui.

The Financial Times pavadino situaciją Rytų Europoje „pačių didžiausiu gyventojų skaičiaus sumažėjimu šiuolaikinėje istorijoje“. Europos gyventojų skaičius mažėja kaip niekad anksčiau. Netgi Antrasis pasaulinis karas su jo masinėmis žudynėmis ir deportacijomis neprivedė prie tokios katastrofos.

Kova su demografiniu nuosmukiu pasinaudojant nuosavais resursais, kaip pasiūlė Orbanas – vienintelė išeitis Europai, siekiant išvengti arkivyskupo Ravelio prognozės apie „didįjį pakeitimą“. Masinė imigracija, greičiausiai, užpildys tuščius kūdikių lopšius – tačiau tada Europa taps „civilizacija-vaiduokliu“. Tai tiesiog kitoks savižudybės būdas.

Papildomai. Artimiausių dešimtmečių Rytų Europos demografinė prognozė

Rumunija iki 2050 metų praras 22% savo gyventojų, toliau seka Moldova (20%), Latvija (19%), Lietuva (17%), Chorvatija (16%) ir Vengrija (16%). Rumunija, Bulgarija ir Ukraina – šalys, kur gyventojų skaičiaus sumažėjimas bus juntamas labiausiai. Vertintojų duomenimis, Lenkijos gyventojų skaičius iki 2050 metų nuo dabartinių 38 milijonų sumažės iki 32 milijonų. Apie 200 mokyklų ten jau užsidarė, kad užpildyti likusias vaikų kol kas pakanka.

Centrinėje Europoje, skaičius tų, kuriems daugiau nei 65 metai, padidėjo trečdaliu, periodu tarp 1990 ir 2010 metų.

Vengrijos gyventojų skaičius randasi pačiame žemiausiame taške per pastaruosius 50 metų. Žmonių skaičius sumažėjo nuo 10 mln 709 tūkst. 1980 metų duomenimis, iki dabartinių 9 mln 986 tūkstančių žmonių. 2050 metais Vengrijoje gyvens mažiau, nei aštuoni milijonai gyventojų, ir kas trečias bus vyresnis, nei 65 metų amžiaus. Šiandien Vengrijoje gimstamumo koeficiantas sudaro 1,5 vaiko vienai moteriai. Jeigu neskaičiuosime čigonų, šis skaičius sumažės iki 0,8 – pats žemiausias rodiklis pasaulyje. Dėl šios priežasties Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas paskelbė apie naujas, demografinės krizės sprendimo priemones.

Bulgarijoje bus pats greičiausias gyventojų skaičiaus nuosmukis periodu tarp 2015 ir 2050 metų, kartu su Bosnija ir Hercegovina, Chorvatija, Vengrija, Japonija, Latvija, Lietuva, Moldova, Rumunija, Serbija ir Ukraina. Ekspertų vertinimu, Bulgarijos gyventojų skaičius, kuris dabar dabar siekia 7,15 mln gyventojų, per 30 metų sumažės iki 5,15 milijono – tai yra 27,9 %..

Oficialūs duomenys rodo, jog Rumunijoje gimė 178 tūkstančiai vaikų. Palyginimui – 1990 metais – pirmaisiais pokomunistiniais metais – pasaulį išvydo 315 tūkstančių vaikų. Praėjusiais metais Chorvatijoje buvo 32 tūkstančiai naujagimių, kas yra 20% mažiau, nei 2015 metais. Chorvatijos depopuliacija kasmet gali siekti daugiau, nei 50 tūkstančių žmonių.

Kai Čekijos respublika buvo komunistinio bloko sudėtyje (Čekoslovakijos sudėtyje), jos bendras gimstamumo koeficientas siekė 2,1. Šiandien – tai penktoji iš mažiausiai vaisingų šalių pasaulyje. Slovėnija turi patį didžiausią BVP Rytų Europoje, skaičiuojant vienam gyventojui, bet iš kitos pusės labai žemą gimstamumo koeficientą.

Mieli skaitytojai, jei manote, kad medžiaga, teikiama „infa.lt” buvo jums nors truputį naudinga, jūs galite prisidėti paremdami svetainę SMS ar kitu Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 481

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Wesley    -  2018-09-23, 10:10

    Titanikas nuskendo vandenyne, o evropa su savo politikom jau skesta druskos juroje, kuri randasi vandenyno dugne.
    Manau issigelbeti galima panaudojus kinieciu metoda, jei evropa baustu savo parsidavusius politikus taip, kaip kinieciai baudzia savo korumpuotus valdininkus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....