infa.lt

Ukrainos nepriklausomybės metinių renginiuose, iškilmingame parade žygiuoja ir Lietuvos karių būrys

24 rugpjūčio
17:14 2017
Raimunas Karoblis ir Petro Porosenka

Mykola Lazarenko nuotr.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis šiandien, rugpjūčio 24 d., lankosi Kijeve, kur kartu su JAV, Baltijos šalių, Lenkijos, Juodkalnijos, Turkijos ir Moldovos gynybos ministrais dalyvauja Ukrainos 26-ųjų nepriklausomybės metinių minėjimo renginiuose. Iškilmingame kariniame parade žygiuoja ir Lietuvos karių būrys.

Ukrainos nepriklausomybės dienos išvakarėse ministras daugiašaliame formate susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenko, kuris padėkojo Lietuvai ir kitoms šalims už teikiamą paramą Ukrainai gynybos ir kitose srityse. Pasak jo, Ukraina ypatingai vertina Lietuvos karių instruktorių indėlį rengiant ukrainiečių karius, sužeistų ukrainiečių karių gydymą ir reabilitaciją, taip pat Lietuvos paramą Ukrainai konkrečiais gynybos reformų klausimais.

Krašto apsaugos ministras R. Karoblis šio susitikimo metu savo ruožtu pabrėžė būtinybę Ukrainai gynybos ir kitų sričių reformas vykdyti sparčiau. „Greitesnis reformų įgyvendinimas svarbus ne tik ilgalaikei šalies vystymosi perspektyvai, bet ir padėtų sumažinti Ukrainos nuostolius kariaujant prieš Rusijos agresiją šalies Rytuose“, – susitikimo metu sakė R. Karoblis.

Lietuva yra viena aktyviausių Ukrainos rėmėjų gynybos stiprinimo srityje, teikia praktinę paramą padėdama reformuoti ir stiprinti Ukrainos kariuomenę, siekiant priartėti prie NATO standartų; Lietuvos ir Ukrainos kariai kartu dalyvauja bendrose operacijose. Pasak R. Karoblio, mūsų šalis ir toliau dės visokeriopas pastangas, kad padėtų Ukrainai stiprinant jos gynybą. „Ukraina, gindama savo teritoriją ir savo nepriklausomybę, gina ir Vakarų vertybes bei demokratiją“, – sakė jis. Ministras taip pat pabrėžė, jog būtinas tarptautinės bendruomenės susitelkimas bendraujant su Rusija ir pagalbos Ukrainai tęstinumo užtikrinimas, siekiant atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą bei užtikrinti jos piliečių saugumą.

kam.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 77

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...