infa.lt

Žaidimas baigtas, Šiaurės Korėja nugalėjo

10 rugpjūčio
18:13 2017

paveikslelis

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) gali skųstis kiek nori, bet mes dabar gyvename pasaulyje, kuriame Jungtinių Valstijų valdžia mažiau aktuali, nei bet kada anksčiau“, – rašo Freiogn Policy

Laikraštis The Washington Post išvakarėse paskelbė, jog Šiaurės Korėja turi didelę kompaktinių branduolinių galvučių atsargą, kuriomis gali apginkluoti savo raketas, tame tarpe ir tarpkontinentines balistines raketas, galinčias smogti Jungtinėms Valstijoms. „Kitaip tariant, žaidimas baigtas“, – tvirtina straipsnio autorius Jeffrey Lewis.

Straipsnis, kurį nurodo autorius, pateikia du vertinimus. Vienas iš jų, datuojamas liepos 28 diena yra štai koks: žvalgybos bendrija daro prielaidą, jog „Šiaurės Korėja įvykdė branduolinį apsiginklavimą, galinti būti pernešamu balistinėmis raketomis“, tame tarpe ir tarpkontinentinėmis.

Kitas vertinimas, publikuotas dar anksčiau liepos mėnesį, daro prielaidą, jog Šiaurės Korėja turi 60 branduolinio ginklo vienetų, kas viršija ankstesnius vertinimus, skelbtus žiniasklaidoje. Sudėkite visa tai kartu, ir taps aišku, jog diplomatinės ar jėgos keliu taikomos branduolinio nuginklavimo galimybės Šiaurės Korėjos atžvilgiu, yra prarastos“, – tvirtina autorius.

Didelis klaustukas slypi tame, ką daryti toliau. „Kai kurie iš mano kolegų vis dar galvoja, kad Jungtinės Valstijos sugebės įkalbėti Šiaurės Korėją atsisakyti savo branduolinių ir raketinių programų arba bent jau jas užšaldyti. Aš nesu tuo įsitikinęs“, – sako Lewis. Beje, yra tik vienas būdas patikrinti, įmanoma tai ar ne – pasikalbėti su Šiaurės korėjiečiais.

Kitos galimybės – siaubingos. Efektyvi karinė nuginklavimo galimybė neegzistuoja. Šiaurės Korėja turi nenustatytą raketų su branduolinėmis galvutėmis skaičių, galbūt 60, tame tarpe ir tokių, kurios gali pasiekti Jungtines Valstijas.

„Nejaugi jūs galvojate, jog amerikiečių smūgiais galima pasiekti jas visas? Kad nė viena iš jų neišliks ir nepasieks Seulo, Tokijo ar Niujorko? Arba, jog amerikiečių PRG suveiks geriau, nei tikėjosi jų kūrėjai, ir perims visas raketas nutaikytas į JAV, o ne didžiąją jų dalį? Jūs norite gyventi su šia mintimi?“, – klausia autorius.

„Vieną gražią dieną mes, galbūt, įveiksime didžiąją dalį raketų. Mes išsaugosime didžiąją dalį miestų, tokių, kaip Seulas ir Niujorkas, bet prarasime keletą, sakykime, Tokiją. Du iš trijų – tai juk neblogai, tiesa?“ – niūriai ironizuoja autorius.

„Aš juokauju – bet ne visiškai. Sveiki atvykę į naują pasaulį. Ir nesakykite, kad aš jūsų neperspėjau“, – deda tašką autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......