infa.lt

Pasak naujojo interneto cenzūros įstatymo Rusijoje, kiekvienas – potencialus nusikaltėlis

02 rugpjūčio
20:14 2017
paveikslėlis

fdesouche.com nuotr.

Savaitgalį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuris dar labiau apribos interneto laisvę šalyje, rašo amerikiečių leidinys Buzzfeed. „Įstatyme dvi dalys, – paaiškina žurnalistė. Pirmoji dalis įsigalioja nuo lapkričio 1-osios ir užblokuoja prieigą prie tinklapių, suteikiančių galimybę pasinaudoti privačiais virtualiais tinklais, Rusijoje žinomais kaip VPN”. Šie tinklai leidžia naudotis internetu anonimiškai, rašoma straipsnyje.

„Antroji įstatymo dalis įsigalioja 2018 metais ir įpareigos tokių papildinių, pritaikytų apsikeitimui žinutėmis kaip WhatsApp ir Telegram naudotojus, registruoti savo numerius Rusijos valdžios organuose“, – rašoma straipsnyje. ,

Leonidas Levinas, Valstybės Dūmos Komiteto informacinės politikos klausimais pirmininkas, pareiškė, jog įstatymas buvo pritaikytas tik siekiant apriboti prieigą prie „neteisėto turinio“ , rašo leidinys su nuoroda į „RIA Novosti“.

Autorė praneša, jog tarptautinės žmogaus teisių organizacijos pasmerkė šį įstatymą. Amnesty International pavadino jį „paskutiniu smūgiu“ puolime prieš interneto laisvę. Nežiūrint į tai, rašoma toliau, Rusijos atstovas Amnesty International,, Aleksandras Artemjevas pareiškė leidiniui pokalbyje apie WhatsApp, jog Rusijoje nebuvo didelių protestų.

Artemjevas užsiminė apie tai, jog aktyvistai siųsis VPN iki lapkričio draudimo, pridėjęs, jog, kadangi įstatymas taikomas interneto tiekėjams, o ne prieš individualius VPN naudotojus, tai gali paaiškinti silpną reakciją. „Tad, tiems, kas nori apsaugoti savo interneto naršykles, taps tik sunkiau įsigyti reikalingus instrumentus“, – bet sudėtingai – nereiškia neįmanoma“, cituoja atstovą Amnesty International.

Tačiau Eva Galperin iš Electronic Frontier Foundation (EFF) (San Franciskas) pokalbyje su leidiniu pažymėjo, jog įstatymas nukreiptas sukurti nusikalstamumo atmosferą. „Mintis tame, jog kiekvienas nuolatos pažeidžia įstatymą, o vėliau vyriausybė pasirinktinai sprendžią, kada ir kokiais atvejais jį taikyti, pasakė ekspertė žurnalistei. – Ji slypi atmosferos sukūrime, kurioje valstybė gali veikti, kaip tinkama“.

Pasak Galperin, interneto aktyvistai ir pilietiniai žurnalistai, kurie jau buvo pasisakę prieš valstybę, nebus sustabdyti. Vietoje to, eiliniai rusai, kurie, galbūt, mąstė apie privataus VPN įsigijimą, dabar gali to nebepadaryti – o tai reiškia, jog eiliniai piliečiai dabar negalės gauti nešališkos informacijos apie savo vyriausybę ir jos veiksmus.

„Šis įstatymas palengvins vyriausybei sekti paprastus žmones“, – reziumuoja EFF atstovė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ambasada    -  2017-08-04, 14:47

    Lietuvoje dėl plačiai naudojamų torrentų irgi pilna „nusikaltėlių” 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....