infa.lt

Nugalėk nugaros skausmą! Unikali technika, kuri greitai išspręs problemą

25 gegužės
01:15 2015

Priežastys dėl kurių nugaros srityje jaučiamas skausmas gali būti įvairios. Pirmiausia, tai fizinio krūvio nebuvimas, silpni raumenys, netaisyklinga laikysena, traumos, stresas, nesubalansuota mityba. Moterims, avinčioms aukštakulnius su aukštais kulnais, nugarą skauda labai dažnai – nenatūrali stuburo padėtis vaikščiojant tampa kritine. Vienintelis konstruktyvus problemos sprendimas – raumenų sustiprinimas.

Žinoma, – tai skirta ne visiems žmonėms: jeigu turite rimtų stuburo traumų geriau pasitarkite su gydytoju, kad nepakenktumėte. Kitais atvejais, fiziniai pratimai – tai ko reikia! Stuburas neatsiejamai susijęs su centrine nervų sistema. Atjauninus jį specialios technikos pagalba – jūsų sveikata taps tvirtesnė, savijauta – gerokai stabilesnė. Imkitės darbo: šie nuostabūs pratimai palaikys stuburą ir padarys jį ištikimu jūsų tarnu. Pratimai tinka kaip moterims, taip ir vyrams.

1. Atsisėsk ant kulnų ir rankas nuleisk už nugaros. Neprispausdama rankų prie nugaros sunerk pirštus, įkvėpdama pasikelk nuo kulnų, įtempk sėdmenų raumenis, atlošk galvą atgal ir lanku išlenk nugarą nepaleisdama sunertų pirštų.

1

Iškvėpdama nusileisk ant kulnų ir kakta prisispausk prie grindų, keldama už nugaros suvestas rankas. Tai vienas ciklas. Daromas 1-3 minutes.

paveikslėlis

2. Gulėdama ant nugaros atsipalaiduok 1-3 minutes. Paskui rankomis apkabink kelius, prisispausk prie jų kakta ir pasisupk ant nugaros.

paveikslėlis

3. Atsisėsk sukryžiavusi kojas. Prispausk rankas prie pečių: keturi pirštai į priekį, nykščiai atgal. Įkvėpdama alkūnes atitrauk ir galvą atlošk atgal, ištiesdama nugarą. Iškvėpdama suapvalink nugarą, alkūnes palenk į priekį ir galvą nuleisk žemyn. Tai atlik greitu tempu 1-3 minutes.

paveikslėlispaveikslėlis

 

4. Atsisėsk sukryžiavusi kojas. Iškelk rankas į viršų, prispausdama jas prie ausų. Delnai turi būti nukreipti į vidų, pirštai – plačiai praskėsti. Aktyviai tempkis rankomis į viršų 3 minutes. Giliai įkvėpk ir pasitempk, tada iškvėpk ir atsipalaiduok nuleisdama rankas ant kelių. Toliau – 30 sekundžių atsipalaidavimui. Kartok šį pratimą 3-5 minutes.

paveikslėis

5. Atsisėsk ant kilimėlio, priešais save ištiesk kojas. Nugara tiesi. Lygiagrečiai su grindimis pakelk ištiestas rankas. Pečius atitrauk į šonus. Įkvėpdama kūną truputį atlošk atgal ir pakelk kojas keturiasdešimt penkių laipsnių kampu į viršų. Iškvėpdama sugrįžk į pirminę padėtį. Judesiai turi būti plastiški, kvėpavimas – lygus. Atlikimo laikas – 5 minutės. Paskui įkvėpk, iškvėpk ir pereik prie kito pratimo.

paveikslėlispaveikslėlis

6. Atsisėsk ant kilimėlio, ištiesk tiesias kojas į priekį. Nuleisk galvą žemyn, alkūnes padėk ant grindų prie kojų iš abiejų pusių ir rankomis suimk kulnus. Jeigu nepavyksta, apimk rankomis čiurnas. Šioje padėtyje pabūk nemažiau 3 minučių. Neatsipalaiduok! Paskui įkvėpk, iškvėpk ir vėl išsitempk. Padaryk šį pratimą dar du kartus, paskui atsargiai atsistok.

paveikslėlis

Šie šeši pratimai suteiks galimybę tavo stuburui išsitiesinti, pagerins nugaros raumenų tonusą. Jie gan intensyvūs, tačiau ir rezultatas bus atitinkamas! Stuburo lankstumas – jaunystės garantija, minčių ir judesių laisvė. Juk labai dažnai nugaros srities sukaustymas yra nervų užspaudimo pasekmė. Žmogus išgyvendamas stresą įsitempia ir užsisklendžia savyje.

Atkreipk dėmesį į teisingą kvėpavimą: stebėk, kad atsipalaiduotų diafragma, kvėpuok giliai, nuimk įtampą šonkaulių srityje.

♦ Pasidomėkite ir asportas.lt pratimais nugarai

Darant šiuos pratimus tau nebaisūs nugaros skausmai! Pamiršk kas yra „sumedėjęs“ stuburas. Šios mankštos naudą sunku pervertinti, pasidalink straipsniu su artimaisiais, kurie dirba sėdimą darbą, – jie tikrai tai įvertins.

parengė: Edita Sabaitė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

1 Atsiliepimas

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....