infa.lt

JAV Aukščiausias Teismas iš dalies davė eigą Trampo antiimigraciniam įsakui

27 birželio
01:15 2017
paveikslėlis

Reuters

Aukščiausias JAV teismas sutiko svarstyti apeliaciją dėl dviejų žemesnių teismų sprendimų, užblokavusių JAV prezidento Donaldo Trampo įsakus, kuriais buvo draudžiama į JAV atvykti šešių Artimųjų Rytų šalių gyventojams.

Tuo pačiu teismas suteikė galimybę kai kuriems vieno įsako straipsniams iš dalies įsigalioti. Konkrečiai, teismas išaiškino, jog įsako dėl ribojimų atvykti į šalį negalima taikyti tiems žmonėms, kurie turi senus santykius su žmonėmis ar įmonėmis Jungtinėse Valstijose, tačiau galima taikyti visiems likusiems.

Kas žinoma apie Trampo sprendimą apriboti įvažiavimą į JAV

Apeliacija dėl viso įsako bus svarstoma Aukščiausio teismo rugsėjo mėnesį. Pagal jos svarstymo rezultatus taps aišku ar pasekoje šis įsakas bus realizuotas, ar pilnai atšauktas. Pats teismo sutikimas svarstyti šio įsako apeliaciją ir duoti eigą kai kuriems įsako straipsniams, Trampo šalininkų buvo įvertintas kaip pergalė.

Kalba eina apie taip vadinamą antrąjį atiimigracinį Trampo įsaką. Šis įsakas numatė 90 dienų draudimą atvykti į JAV šešių Artimųjų Rytų valstybių piliečiams, kurių absoliuti dauguma yra musulmonai, o taip pat 120 dienų draudimą priimti pabėgėlius į JAV.

Teismas leido atvykusiems į JAV migrantams nevykdyti Trampo įsako

„Antrasis” ėsakas buvo parengtas ir pasirašytas po to, kai teismai sustabdė ankstesnio veikimą, pirmojo panašaus pobūdžio atiimigracinio įsako. Jis buvo pasirašytas Trampo sausio mėnesį ir numatė nedelsiant įvesti draudimą atvykti į JAV septynių šalių piliečiams.

Po pirmojo antiimigracinio įsako blokavimo, Donaldas Trampas, dar rinkiminės kovos metu žadėjęs apriboti pabėgėlių priėmimą ir musulmonų srautus į šalį, pasirašė antrą įsaką su truputį švelnesnėmis formuluotėmis, kuris, nežiūrint į tai irgi buvo blokuotas teismų.

Antrasis įsakas skyrėsi iš dalies tuo, jog iš sąrašo šalių, kurių piliečiams buvo uždraustas atvykimas į JAV, buvo išbrauktas Irakas. Be to, jame patikslinama, jog draudimas neliečia žmonių, turinčių žaliąsias kortas, suteikiančias teisę nuolat gyventi JAV.

Be to, pasak naujojo įsako, pabėgėliams, kuriems valstybės Departamentas leido atvykti į šalį, galės tai padaryti. Taip pat įsake nėra draudimo neribotą laiką atvykti visiems Sirijos pabėgėliams, o taip pat jis, skirtingai nuo pirmojo nesuteikia pabėgėliams-krikščionims pranašumo prieš kitus pabėgėlius.

Abu JAV prezidento antiimigraciniai įsakai iššaukė griežtą kritiką iš žmogaus teisių ir tarptautinių organizacijų pusės., tame tarpe ir JTO.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 72

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....