infa.lt

Rusija ir Amerika veda derybas ruošdamosi Assado pralaimėjimui

18 gegužės
18:54 2015

The Times

paveikslėlis

Rusija ir JAV pradėjo derybas-pasitarimus prezidento Assado nuvertimo atvejui. Stebint situaciją yra požymiai, jog pilietinis karas Sirijoje jau sudarė Assadui pavojingą situaciją, tvirtina The Times. Žvalgyba daro prielaidą, jog pastarosios sukilėlių pergalės, pastatė Assadą į labiausiai pažeidžiamą padėtį pradedant nuo 2011-ųjų, rašo žurnalistai Michael Evans, Deborah Haynes ir Tom Coghlan.

Kai pereitą savaitę JAV valstybės sekretorius Kerris buvo susitikęs su rusiškuoju kolega Lavrovu, Maskva dar nebuvo pasiruošusi atsisakyti remti Assadą, „Tačiau, kiek galima suprasti, abi pusės pripažino, jog karo veiksmai Sirijoje pasiekė persilaužimo tašką ir būtina aptarti pereinamąjį periodą po Assado pasitraukimo. Šaltiniai JAV davė suprasti, jog tai reikštų prieglobstį Assadui Teherane arba Maskvoje“, – rašoma straipsnyje.

Neįvardintas JAV žvalgybos darbuotojas pasakė, jog Sirijos kariuomenės nesėkmės mūšio lauke ir jos išsekimas reiškia, kad šalis artėja prie „lemiamo posūkio taško Assadui“. „Jeigu Assado padėtis žymiai pablogės, Maskvai ir Teheranui teks spręsti ar verta ir toliau teikti jam paramą“, tvirtina šaltiniai.

Kalbant apie Kerrio ir Lavrovo susitikimą, laikraštis cituoja neįvardinto JAV Valstybės Departamento valdininko žodžius: „pasiektas susitarimas, jog valstybės sekretorius Kerris ir ministras Lavrovas artimiausių savaičių eigoje pratęs savo pokalbį, didžiąja dalimi koncentruodamiesi į tikrąjį valdžios perdavimą Sirijoje.”.

Tačiau žvalgybos darbuotojas įspėjo: „Režimo sąjungininkai anksčiau kaupė palaikymą ir rinko kitus sąjungininkus, kad išvengti Assado vyriausybės nuvertimo, ir jų suinteresuotumas minimo sąjungininko išgyvenimu beveik nekelia jokių abejonių, kad jie taip pasielgs ir vėl, kai tik to prireiks“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 91

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....