infa.lt

Juozas Imbrasas įveikė „Rubikoną”

22 birželio
17:03 2017
Juozas Imbrasas

Twitter nuotrauka

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ senbuvio, Seimo nario Juozo Imbraso kovoje su „Rubikonu“ padėtas paskutinis taškas. 2017 metų birželio 16 dieną Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija priėmė neskundžiamą nutartį – atsisakyti atnaujinti procesą administracinėje byloje dėl neteisingo šilumos kainų skaičiavimo Vilniaus gyventojams. Šešerius metus trukęs teismų maratonas baigėsi.

Teismas pripažino, kad vilniečiai nuo 2010 iki 2015 metų „Vilniaus energijai“ už karštą vandenį ir šilumą galėjo permokėti virš 100 mln. eurų. Tikslią permoką turi suskaičiuoti Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Šioje byloje viešojo intereso negynė nei prokuratūra, nei AB „Vilniaus šilumos tinklai“ (kurie byloje buvo įtraukti trečiuoju asmeniu), nei Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, nei Vilniaus miesto savivaldybės administracija. O bylos prieš „Rubikoną“ iniciatoriais buvo ir šešerius metus teismuose viešąjį interesą gynė trys privatūs asmenys – J. Imbrasas, B. Cicėnas ir K. Jocius (Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija, A. Armanavičienė). Jiems talkino advokatas A. Suslavičius.

„Mano skaičiavimais, vidutiniškai standartinio, tipinio 60 kv. m. ploto buto gyventojas, „Rubikono“ įmonei permokėjo po 540 eurų, – sako J. Imbrasas. – Sąmoningai apgaulingai teikdami duomenis kainų komisijai, „Rubikono“ berniukai neteisėtai iš vilniečių per 5 metus paėmė daugiau kaip šimtą milijonų eurų“.

Laimėjęs procesą, Juozas Imbrasas neketina nuleisti rankų. Jis sieks asmeninės atsakomybės iš buvusios VKEKK pirmininkės Dianos Korsakaitės.

„Mane, švelniai tariant, stebina buvusios VKEKK pirmininkės D. Korsakaitės elgesys, kuri per lemtingą posėdį, kada tvirtino bazinę kainą, priėmė sprendimą, nors jai buvo pateikti įrodymai apie „Rubikono“ apgaulę. Tuomet aš su ekspertais B. Cicėnu, K. Jociumi trise nuėjome, padėjome ant stalo įrodymus ir skaičius, kad kainos yra išpūstos – išlaidos išpūstos 70 mln. litų. Diana Korsakaitė su dideliu nepasitenkinimu leido mums pasisakyti, bet, mums išėjus, tą pačią dieną išpūstą kainą patvirtino. Ji numojo ranka į žmones ir ekspertų argumentus. Kas galėtų paneigti, kad ji neturėjo iš to asmeninės naudos“, – sako J. Imbrasas.

Anot J. Imbraso, VKEKK yra sukurta tam, kad gintų vartotojų interesus. Tačiau 2015 m., laimėjus teismą ir teismui konstatavus, kad dideles sumas sąmoningai apgaulingais būdais vilniečiai neteisėtai permokėjo, komisija, užuot stojusi šimtų tūkstančių vartotojų vilniečių pusėn, kartu su „Rubikonu“ teismo sprendimą apskundė.

J. Imbrasas iš Vilniaus mero pareigų buvo atstatydintas 2009 metais konservatorių ir liberalų balsais. Kaip teigia J. Imbrasas, atstatydintas buvo dėl to, kad nesutiko pratęsti labai nenaudingos, miestui žalingos sutarties dėl šilumos tiekimo. „Man ultimatumus kėlė: „Imbrasai, pratęsk šitą sutartį, galėsi dirbti meru“. Nesutikau. Mane atstatydino didžiąja dauguma konservatorių ir liberalų balsų. Man išėjus, meru buvo išrinktas, pasak žiniasklaidos, su Kubiliaus šeima susietas Vilius Navickas, konservatorių partijos frakcijos narys. Nepraėjus mėnesiui, jis automatiškai pratęsė sutartį – tą, kurią aš atsisakiau pratęsti, – pasakoja J. Imbrasas. – Po to buvo dar du sprendimai: vienu iš karto kompensavo „Vilniaus energijai“ 25 milijonus už neva negautas kažkokias pajamas, po to antras sprendimas – vėl keliolika milijonų“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 319

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Romualdas    -  2017-06-22, 20:26

    Neįtikėtina, kad Juozui ir jo bičiuliams pavyko tokia byla. Tik kas dabar numatys lėšų sugrąžinimo procedūras. O šiaip džiaugiuosi dėl Imbraso elgsenos. Pažįstu jį, labai korekt žmogus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...