infa.lt

Merkel prisijungė prie kritikų choro smerkiančio naujas JAV sankcijas Rusijai

17 birželio
22:01 2017
Anhela Merkel

REUTERS

Kartu su Vokietijos užsienio reikalų ministru Sigmaru Gabrieliu ir Austrijos kancleriu Christianu Kernu naujas JAV sankcijas pasmerkė ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, praneša Der Spiegel. Berlynas priekaištauja amerikiečių valdžiai už „savavalius veiksmus“, kurie griauna Europos dujų saugumą, o taip pat priminė, jog savo asmeninių ekonominių interesų nereikėtų painioti su sankcijų klausimu.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis ir Austrijos kancleris Christianas Kernas pasmerkė naujas JAV sankcijas prieš Rusiją, pažymėję, jog jos griauna Europos apsirūpinimo dujomis saugumą, rašo Der Spiegel. Jie apkaltino amerikiečius tuo,jog tie kryptingai daro spaudimą Europos Sąjungos įmonėms, siekdami savo ekonominių interesų. Pasak jų, JAV nori išstumti Rusiją iš Europos dujų rinkos ir pardavinėti joje savo suskystintas dujas. Tikslas slypi tame, kad JAV perimtų darbo vietas naftos ir dujų pramonėje, paaiškina jie.

Kalba vyksta apie konfliktą, susijusį su dujotiekiu „Šiaurės srautas – 2“ (Nord Stream – 2), kurio pagalba Rusija planuoja tiekti į ES ir Vokietiją dideles dujų apimtis. Dėl naujų sankcijų gali iškilti problemos pas tas Europos kompanijas, kurios užsiima šio projekto realizacija, konkrečiai pas BASF ir austrų įmonę OMV, paaiškino Gabrielis ir Kernas.

Šią poziciją palaiko ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, teigia Der Spiegel. Vokiečių vyriausybės spikeris Steffen Seibert papriekaištavo amerikiečių Senatui už „savavališkus veiksmus“, pastebėjęs, jog toks elgesys nepriimtinas. Pasak jo, ekonominių interesų ir sankcijų klausimo negalima painioti tarpusavyje.

Savo ruožtu Bundestago komiteto užsienio politikos klausimais pirmininkas Horbertas Riotgenas pasmerkė Vokietijos užsienio reikalų žinybos vadovą už kritiką JAV adresu. Pasak jo, užsienio reikalų ministras Gabrielis pernelyg aršiai atstovauja Rusijos valstybinio koncerno „Gazprom“ interesus, pamiršęs Vokietijos interesus. „Tai rodo, kokia didelė „Gazpromo“ lobistinė įtaka Vokietijos socialdemokratų partijai (CDU)“, – papildė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...