infa.lt

Kuo susijęs dirvožemis su depresija? Dirvožemis apsaugo nuo depresijos

15 gegužės
01:25 2017
Dirvožemis apsaugo nuo depresijos

YouTube nuotrauka

Dirvožemis yra labai svarbus gyvybei. Jis teikia maistines medžiagas smulkiems augalams ir medžiams, kurie, savo ruožtu, teikia mums maistą ir deguonį. Dabar mokslininkai atrado, jog dirvožemis gali padėti sergantiems depresija. Gali būti, jog Prozac`as yra ne vienintelė priemonė atsikratyti šio tipo sveikatos problemų. Buvo nustatyta, kad dirvožemio mikrobai turi panašų poveikį smegenims, neturi šalutinio poveikio ir nesukelia priklausomybės. Pasinaudoti natūraliais dirvos antidepresantais, būti sveikesniems ir laimingesniems pasirodo yra visai paprasta.

Gamtinės gydomosios priemonės buvo naudojamos daugybę šimtmečių. Šios natūralios priemonės gelbsti nuo bet kokio fizinio negalavimo, psichikos ir emocinių kančių. Gali būti, jog senovės gydytojai nežinojo kodėl šios priemonės gydo, tačiau žinojo, kad tai padeda. Šių dienų mokslininkai išsiaiškino kodėl daugelis natūralių gamtos priemonių gali padėti gydyti ir, tuo pačiu, atrado daug naujų dalykų,kurie anksčiau buvo nežinomi. Buvo tirta, patikrinta ir nustatyta, jog dirvožemio mikrobai turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai.

Dirvožemio mikrobai ir sveikata

Ar žinojote, kad dirvožemyje randasi natūralus antidepresantas? Tai tiesa! Micobacterium vaccae – tai ta bakterija, kuri buvo atrasta ir kurios poveikis neuronams, veikiantis kaip Prozac`as, buvo nustatytas tyrimų metu.

Bakterija, esanti dirvožemyje, gali skatinti organizmą gaminti serotoniną, kurio poveikis leidžia atsipalaiduoti ir jaustis laimingesniems. Tyrimai buvo atliekami su vėžiu sergančiais pacientais, kuriems sumažėjo stresas ir pasijuto pagerėjusi gyvenimo kokybė . Serotonino koncentracijos pokyčiai organizme yra susiję su depresija, nerimu, obsesinio kompulsinio ir bipolinio sutrikimų problemomis. Dirvožemio bakterija yra natūralus antidepresantas ir neturi neigiamo poveikio sveikatai. Šiais antidepresiniais mikrobais paprasta pasinaudoti, tarsi žaidžiant purve…

Daugelis patyrusių sodininkų gali pasakyti, kad sodas yra jų „laimės vieta“, o fizinis krūvis yra stresą mažinantis ir pakeliantis nuotaiką veiksnys. Antidepresantų egzistavimas dirvožemyje nėra staigmena tiems, kurie patys patyrė „narkotinį“ poveikį dirbdami sode. Mokslininkų patvirtinimai ne šokiruoja, bet žavi laimingus sodininkus.

Šiandien, Micobacterium vaccae – „dirvožemio antidepresantas“, tiriamas kognityvinių funkcijų gerinimo, Krono ligos ir dargi reumatoidinio artrito poveikio atžvilgiu. Antidepresiniai mikrobai pakelia citokinų lygmenį dirvožemyje, ko pasekoje gaunamas daug aukštesnio lygmens serotoninas. Darant šios bakterijos injekcijas arba vartojant vidiniu būdu, atlikti testai su žiurkėmis parodė didesnius pažintinius gebėjimus, mažesnį stresą ir geresnę, nei parodė kontrolinė grupė.

Artimiausią kontaktą su šiomis bakterijomis turi sodininkai, nes įkvepia jas, o esant įpjovimui ar žaizdelei jos patenka į kraują, tačiau nesukelia infekcijos. Natūralus dirvožemio bakterijos poveikis gali būti jaučiamas apie tris savaites (jeigu priimtini eksperimentai su žiurkėmis). Tad nebijokite dirvožemio purvo – gerinkite savo nuotaiką ir gyvenimo kokybę.

vertė: Asta Jankūnė

šaltiniai:

discovermagazine.com
permaculture.co.uk

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...