infa.lt

Jensas Stoltenbergas: NATO kariai nedalyvaus karo veiksmuose Sirijos teritorijoje

06 gegužės
08:46 2017

paveikslėlis

Šiaurės Atlantos aljanso kariai nedalyvaus karo operacijose Sirijos teritorijoje, pareiškė savo interviu Der Spiegel leidiniui NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas

Pasak vokiečių leidinio pateiktos informacijos, trečiadienį, NATO šalių ambasadorių susitikimo metu Jungtinės Valstijos „pareikalavo, kad aljansas formaliai prisijungtų prie koalicijos kovai su „Islamo valstybe“.

Primenama, kad jau ir šiandien beveik visos NATO šalys kaip atskiri subjektai yra prisijungusios prie JAV vadovaujamos koalicijos prieš Islamo valstybę ir daugelis iš jų dalyvauja karo veiksmuose prieš IV, bet ne kaip NATO aljansas bendrai.

Niekas nelaukia iš Šiaurės Aljanso karių, kad jie dalyvautų pilietiniame kare Sirijoje, ir šis klausimas nesvarstomas“, – sako Stoltenbergas.

Beje, NATO generalinis sekretorius neatmetė galimybės to, jog bus padidintas tų aljanso karių skaičius, kurie nuo 2017-ųjų sausio apmoko Irako kariškius, kovojančius su „Islamo valstybe“. „Vietinių kariškių apmokymas – kaip Irake taip ir Afganistane – mano požiūriu, geriausias ginklas kovai su teroru“, – konstatavo Stoltenbergas.

Taip pat įmanoma, jog mes galėsime dažniau pasinaudoti lėktuvais AWACS Turkijoje bei Sirijos oro erdvėje“, – papildė generalinis Šiaurės Atlanto aljanso sekretorius.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 71

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....