infa.lt

Reuters: Tik Marine Le Pen gali sutrukdyti ES pratęsti sankcijas prieš Rusiją

01 gegužės
01:05 2017
Marine Le Pen

AP Photo/Christophe Ena

Europos Sąjunga pasirengusi pratęsti ekonomines sankcijas prieš Rusiją, kurių galiojimas baigiasi liepos 31 dieną. Apie tai praneša Reuters agentūra su nuoroda į aukštą Europos Sąjungos pareigūną. Diplomatai ir valdininkai Briuselyje ryžosi šiam žingsniui matydami netikėtą santykių atšalimą tarp Maskvos ir Donaldo Trampo.

ES šalių-narių lyderiai palaikė sankcijas prieš Maskvą, tačiau kai kurie abejojo. Po to, kai JAV prezidentas savo rinkiminės kampanijos metu pažadėjo santykių su Rusija atšilimą, vieningas antirusiškas frontas Briuselyje susvyravo. Beje, pažymi Reuters, šiuo metu didelę grėsmę Europos Sąjungai kelia galima Marine Le Pen pergalė prezidento rinkimuose Prancūzijoje.

Sankcijų Rusijai pagrindinių šalininkų tarpe Europos Sąjungoje – Švedija, Baltijos šalys ir Lenkija. Mažiau įsitikinusių šių priemonių efektyvumu šalių tarpe Reuters įvardija Italiją, Graikiją, Kiprą, Vengriją, Ispaniją ir Bulgariją. „Mums nepatinka sankcijos, jos reiškia mums didelius nuostolius verslui ir ekonomikai bendrai. Tačiau mes prisilaikysime daugumos nuomonės“, – cituoja agentūra vieno diplomato iš aukščiau paminėtų šalių žodžius.

Sankcijų pratęsimas reikalauja vienybės tarp ES narių. Ir šiandien šį klausimą gali įtakoti tik du dalykai: rinkimai Prancūzijoje ir Donaldas Trampas (Donald Trump), pasakė agentūrai vienas ES valdininkas. Jeigu Marine Le Pen pateks į valdžią, Prancūzija gali užblokuoti antirusiškų sankcijų pratęsimą. Kalbant apie Trampą, nežiūrint į visus jo pažadus, duotus prezidentavimo pradžioje, Briuselis ima tikėtis, jog JAV prezidentas palaikys Europos Sąjungos požiūrį, teigia Reuters.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 113

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....