infa.lt

Marine Le Pen paliko „Nacionalinio fronto“ lyderės postą

25 balandžio
02:26 2017
marine le pen

„Mes galime nugalėti, ir mes nugalėsime” – pareiškė Le Pen | Getty Images

Kandidatė į Prancūzijos prezidentės postą Marine Le Pen pareiškė, jog traukiasi iš partijos „Nacionalinis frontas“ vadovybės, siekdama susikoncentruoti į antrą prezidento rinkimų turą.

„Aš visada laikiau, jog respublikos prezidentas yra visų prancūzų prezidentas, todėl šia prasme jis turi suvienyti visus prancūzus“, – pasakė kandidatė į prezidentus TV kanalo France 2 eteryje.

„Dabar reikia pereiti nuo žodžių prie darbų, ir dėl tos priežasties man pasirodė būtina imti atostogas ir trauktis iš „Nacionalinio fronto“ vadovės pareigų“, – išsakė savo poziciją Marine Le Pen.

„Mes galime nugalėti. Ir mes nugalėsime“, – reziumavo kandidatė į prezidentus.

Antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture, kuris vyks gegužės 7 dieną, Le Pen susitiks su pirmojo turo nugalėtoju centristu Makronu. Emanuelis Makronas pirmajame ture surinko 23,75 proc, o Marine Le Pen – 21,53 procentus rinkėjų balsų.

Makronas pasisako už laisvą tarptautinę prekybą ir Europos Sąjungą. O Marine Le Pen pasisako prieš globalizaciją ir pažadėjo pravesti Prancūzijoje referendumą, pasitraukimo iš ES klausimu.

Makronas buvęs bankininkas ir buvęs Prancūzijos ekonomikos ministras. Jam tai pirmoji rinkimų kampanija, ir pergalės antrajame rinkimų ture atveju jis taptų jauniausiu Prancūzijos prezidentu (jam 39 metai, Marine Le Pen – 48) .

Anksčiau apie savo palaikymą Makronui yra pareiškę pagrindinių Prancūzijos politinių partijų atstovai ir pralaimėję kandidatai.

Buvęs premjeras Fransua Fijonas, surinkęs 19,91 procentą balsų, paragino savo šalininkus antrajame ture balsuoti už Makroną. Centristą Makroną palaikė ir nuo savo, kol kas dar valdančios socialistų partijos Benua Amonas, surinkęs viso 6% balsų.

Pirmadienį dieną, prezidentas Fransua Holandas pasisakė per televiziją su pareiškimu, jog antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture balsuos už Makroną. Marine Le Pen dabartinis šalies prezidentas pavadino grėsme valstybei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 188

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Selestine    -  2017-04-25, 21:17

    Tai parodo tik tai, kad visi kiti politikai yra visiskai vienodi, ir tik Marija siulo kita kelia, bet kokiu kitu atveju, niekas ten nepasikeis:)

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....