infa.lt

Naglis Puteikis: „Ar „Vilniaus vandenų“ parduotų Pociejų rūmų kaina nėra per maža, o premija A. Ignatavičiui – ne per didelė?“

11 balandžio
18:24 2017
Naglis Puteikis

Alkas.lt | J. Vaiškūno nuotr.

Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos narius, prašydamas įvertinti du šiai įmonei, kurios pagrindinis akcininkas yra Vilniaus m. savivaldybė, galimai nuostolingus veiksmus: Vilniaus centre esančių Pociejų rūmų pardavimą vieninteliam aukciono dalyviui už pradinę 3,9 mln. eurų kainą ir 27 tūkst. eurų premijos skyrimą generaliniam direktoriui Aidui Ignatavičiui.

Be to, paprašyta išsiaiškinti ir priimti sprendimus dėl viešai paskelbtos informacijos apie galimus viešųjų ir privačių interesų konfliktus, o būtent, kad įmonės valdybos pirmininką Darių Nedzinską ir kitus valdybos narius, priėmusius sprendimą dėl premijos skyrimo A. Ignatavičiui, su juo sieja asmeninės pažintys, artimi draugystės ir buvę verslo ryšiai, siekiantys LEO LT laikus.

2017 m. vasario 21 d. paskelbtame Vilniaus m. savivaldybės pranešime „Vilniaus vandenys“ aukcione sėkmingai pardavė Senamiestyje įsikūrusios centrinės būstinės patalpas“ (prieiga per internetą: http://www.vilnius.lt/index.php?4106902606) nurodyta, kad tą dieną Vilniaus m. savivaldybėje įvykusiame viešame aukcione vienintelei jame užsiregistravusiai dalyvauti bendrovei „Asgaard Property“ už pradinę 3,9 milijonų eurų kainą buvo parduotos maždaug 2,5 tūkstančių kvadratinių metų ploto patalpos Vilniaus senamiestyje, adresu Dominikonų g. 9 ir 11 esančiuose pastatuose, kur buvo įsikūrusi UAB „Vilniaus vandenys“ centrinė būstinė. Šis pastatų kompleksas yra valstybės saugoma kultūros vertybė – Pociejų rūmai.

Aukcioną vykdžiusios bendrovės „Colliers International Advisors“ parengtame „investiciniame pasiūlyme“ (prieiga per internetą: http://www.dominikonu11.lt/Investicinis-pasiulymas-Dominikonu-g.lt.pdf) nurodyta, kad:

› Parduodamą Turtą sudaro dvi administracinės patalpos, esančios pastatuose Dominikonų g. 9, 11, Vilniuje, kurių bendras plotas 2.463,01 kv. m bei inžineriniai tinklai – šilumos trasa.

› Žemės sklypų dalys, kuriose išsidėstę pastatai su patalpomis, yra nuomojamos iš valstybės. Bendras nuomojamos iš valstybės žemės plotas yra 0,1977 ha.

› Pastatai, kuriuose yra Turtas, įtraukti į Vilniaus miesto nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą bei saugotinų pastatų sąrašą.

› Pastatai yra greta vienas kito ir formuoja gana erdvų uždarą vidinį kiemą, kuriame įrengta automobilių parkavimo aikštelė.

› Pastatai turi gana stačius šlaitinius stogus, kurie formuoja mansardinius aukštus su galimybe juos įrengti.

› Turtas yra geros būklės. 2014 metais atliktas remontas. Patalpose vykdoma komercinė (administracinė) veikla.

Taip pat nurodytos tokios patrauklios šio turto ypatybės:

› Parduodamas Turtas yra didžiausiame komerciniame, politiniame bei kultūros centre – Lietuvos sostinėje, Vilniuje.

› Turtas yra vertingiausioje Vilniaus miesto istorinėje dalyje – Senamiestyje, kuriame NT kainos bei paklausa kokybiškiems NT projektams yra viena didžiausių, o NT kainos – vienos stabiliausių.

› Architektūrinio paveldo gausa bei istorinis Turto autentiškumas suteikia Turtui ilgalaikį investicinį patrauklumą.

› Išskirtinė Turto lokacija bei unikali plėtros koncepcija suteikia Turtui pranašumą bei užtikrina konkurencingumą.

› Turtas yra geros būklės, nuolat prižiūrimas ir naudojamas komercinėje veikloje, todėl gali būti toliau eksploatuojamas pagal esamą paskirtį.

› Turtas yra gana plataus pritaikymo – galimos gyvenamoji, biurų ar viešbučių funkcijos, arba šių funkcijų derinys.

› Yra galimybė išplėsti esamą Turto plotą mansardinių aukštų plotu.

› Turtas yra optimalaus dydžio patraukliai investicijų grąžai uždirbti bei aukštam likvidumui išlaikyti.

› Konkurencingų projektų atsiradimo galimybės ateityje yra gana ribotos dėl menkos istorinių pastatų Senamiestyje pasiūlos bei šiems pastatams keliamų paveldosauginių reikalavimų.

Atsižvelgdamas į šią informaciją, Seimo narys N. Puteikis prašo UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybą paaiškinti, ar ją tenkina, kad toks išskirtinis turtas – neseniai sutvarkytos, puikios būklės 2,463,01 kv. m. ploto patalpos pačiame Vilniaus centre, kvartale su uždaru vidiniu kiemu ir daugybe kitų privalumų – buvo parduotos už 3,9 milijonus eurų (t. y., kvadratinio metro kaina – tik 1 583 Eur), ar šio turto pardavimas už tokią kainą, stebėtojų tarybos vertinimu, nepadarė žalos įmonei.

Seimo narys N. Puteikis taip pat prašo paaiškinti, ar UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybą tenkina tai, kad šios įmonės generaliniu direktoriumi nuo 2016 m. pradžios dirbančiam Aidui Ignatavičiui „Vilniaus vandenų“ valdyba skyrė 27 tūkstančių eurų premiją, apie kurią paskelbta didelį rezonansą sukėlusiame žurnalistės Vilmos Danauskienės straipsnyje „Vilniaus vandenų vadovui įmonės valdyba skyrė 27 tūkst. eurų premiją“, publikuotame 2017 m. balandžio 8 d. interneto portale „Delfi.lt“ (http://www.delfi.lt/verslas/transportas/vilniaus-vandenu-vadovui-imones-valdyba-skyre-27-tukst-euru-premija.d?id=74299130), ir ar stebėtojų taryba pritaria šiame straipsnyje pacituotam UAB „Vilniaus vandenys“ valdybos pirmininko Dariaus Nedzinsko aiškinimui, jog premija skirta už ypač gerus 2016 m. veiklos rezultatus ir galėtų būti didesnė.

Be to, UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos paprašyta išsiaiškinti, įvertinti ir priimti sprendimus dėl nurodytame straipsnyje paskelbtos informacijos apie galimus viešųjų ir privačių interesų konfliktus, o būtent, kad už premijos skyrimą Aidui Ignatavičiui balsavusius UAB „Vilniaus vandenys“ valdybos narius su juo sieja asmeninės pažintys, artimi draugystės ir buvę verslo ryšiai, pvz., valdybos pirmininkas D. Nedzinskas ir A. Ignatavičius dirbo energetikos įmonių, dalyvavusių kuriant LEO LT projektą, kuris dažnai vertinamas kaip valstybinio masto afera, vadovais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 83

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....