infa.lt

Jane Plant. Kodėl moterys Kinijoje neserga krūties vėžiu

11 balandžio
15:04 2017
Jane Plant su vyru

dailymail.co.uk

Džeinė Plant (Jane Plant) buvo žinoma mokslininkė geochemijos srityje, mylinčia motina ir žmona, kai 1987 metais pas ją buvo aptiktas krūties vėžys. Atrodytų, laimingas ir produktyvus gyvenimas pasibaigė. Moteriai 4 kartus pasikartojo ligos atsinaujinimas, tačiau Džeinė nenorėjo pasiduoti ir kovojo su liga visais prieinamais jai būdais bei priemonėmis.

Džeinės vyras, taip pat žinomas mokslininkas, tuo metu dirbo Kinijoje. Kartu su savo kolegomis ir Džeine jie atrado nuostabų dalyką, kuris, pasidomėjus plačiau ir pasikonsultavus su kinų mokslininkais nušvietė faktą, kodėl moterys Kinijoje beveik neserga krūties vėžiu. Nors joms išvykus į Vakarus vėžio rizika išauga. Metodika, kurią sukūrė vyras su žmona galų gale padėjo nugalėti vėžį.

Reikia paminėti, jog šis atradimas iki šiol kelia daug ginčų ir diskusijų mokslo pasaulyje. Todėl tik jums teks spręsti ar šią metodiką verta naudoti. Prieš tai būtinai pasitarkite su savo gydytoju.

„Ilgą laiką aš negalėjau suprasti, kodėl kinų moterys neserga krūties vėžiu. Kai aš pati susidūriau su šia liga, aš nutariau išnagrinėti šį klausimą išsamiau, – kalba Džeinė Plant. – Mes su kolegomis bandėme atrasti tam logišką paaiškinimą, tirdami kinių moterų kasdienį gyvenimą, fizinius krūvius ir maitinimosi racioną. Pradžioje mūsų dėmesį patraukė toks faktas, jog kinių moterų racione buvo labai mažai riebalų – apie 14%, lyginant su 36%, esančiais vakarų europiečių dietoje. Tačiau šis paaiškinimas mums netiko. Pirma, – nėra jokių duomenų, patvirtinančių, jog riebalų racione padidėjimas didina vėžio susirgimo riziką. O antra, – aš pati visą gyvenimą prisilaikiau dietos su nedideliu riebalų kiekiu.

Produktas, kurio nėra kinų racione

Tačiau kartą kažkuriam iš mano kolegų atėjo į galvą mintis: „Kinai nevartoja pieno produktų!“. Kai mes įsigilinome į tai, pajutome, jog artėjame prie išties svarbaus atradimo. Galų gale viskas ėmė dėliotis į savo vietas.

Aš buvau nustebinta. Kaip pasirodė, pienas ir pieno produktai buvo daugelio alergijų priežastimi. Nieko stebėtino, juk 70% planetos gyventojų neperneša pieno cukraus – laktozės. Gamtoje ji skirta kūdikiams. Karvės pienas – veršeliams. Prieš tai, kai man buvo nustatytas krūties vėžys, aš vartojau daug pieno: jogurto, kefyro, sūrio ir varškės. Tiesą sakant, tai buvo mano pagrindinis baltymų šaltinis. Mūsų gydytojai laiko pieno produktus labai naudingais sveikatai, tačiau kinai visiškai nepritaria mūsų meilei pieno produktams. Jie nevalgo net sūrio ar ledų!

1989 metais tyrimas parodė, kad jogurtas gali būti kiaušidžių vėžio priežastimi.

1993 metais, kai vėžys sugrįžo vėl penktą kartą, gydytojai mane įspėjo, kad man liko gyventi tik keletas mėnesių.

Daktaras Danielis Krameris (Daniel Kramer) iš Harvardo universiteto ištyrė šimtus moterų su šia diagnozę ir įdėmiai studijavo jų maitinimosi racioną.

Po šio atradimo aš pilnai atsisakiau visų produktų, savo sudėtyje turinčių pieno. Aš staiga supratau, jog mes naudojame pieną daugelyje patiekalų – biskvituose, kepiniuose, margarine, sojos produktuose, paruoštose sriubose taip pat didesne ar mažesne sudėtimi yra pieno.

Auglys išnyko praėjus šešioms savaitėms po to, kai aš atsisakiau pieno produktų

Po to, kai aš atsisakiau pieno produktų, auglys, kurio nesugebėjo įveikti chemoterapija, sumažėjo per keletą dienų. Tai atrodė neįtikėtina! Praėjus dviem savaitėms po antrojo chemoterapijos kurso auglys ėmė niežtėti, po to suminkštėjo ir ėmė mažėti, o su laiku išnyko visai!

 

 

Gydytojai netikėjo savo akimis, tačiau visi tyrimai patvirtino – vėžinis auglys ne šiaip buvo deaktyvuotas gydymo pagalba, – jis išnyko visiškai. Ir tai įvyko praėjus 6 savaitėms po to, kai aš pilnai atsisakiau pieno produktų.

Jane Plank - beat cancerŽinoma, daugelis gydytojų labai skeptiškai žiūri į mano atradimą. Tačiau man asmeniškai, krūties vėžys ir pieno produktų vartojimas taip pat akivaizdžiai susiję dalykai, kaip ryšys tarp plaučių vėžio ir rūkymo.

Pieno atsisakymas ne tik išgydė mane nuo vėžio, bet ir suderino mano hormonų balansą. Todėl, jeigu jums sunku patikėti, kad šis būdas veikia – pažiūrėkite į mane. Aš – gyvas to patvirtinimas!“.

Džeinė parašė knygą, kurioje pateikia 10 etapų planą atsikratant pieno produktų ir padedant įveikti vėžį.

P.S. Džeinė rašė tai iki naujausio savo vėžio recidyvo. Su giliu liūdesiu turime pasakyti, kad Džeinė Plant mirė 2016 metų kovo 4 dieną. Po beveik 30 metų, kai jai buvo diagnozuota ši liga, kuri pasikartojo 8 kartus, ji visada atsiremdavo į mitybą, sustabdančią vėžį. Ji mirė nuo kraujo krešulio – galbūt nenumatyto šalutinio vaistų poveikio.

Gerbiamas skaitytojau (-a), jeigu manote, kad informacija teikiama šioje svetainėje jums buvo kažkuo naudinga, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 119

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...