infa.lt

Pašalintas iš NF, Žanas-Mari Le Penas skelbia karą savo dukteriai

05 gegužės
21:58 2015

Le Monde

paveikslėlisMarin Le Pen daugiau nepageidauja, kad jos tėvas, partijos „Nacionalinis Frontas“ bendraįkūrėjas, darytų pareiškimus partijos vardu, rašo laikraščio Le Monde korespondentas.

Supykęs, „išduotas“, kentėjęs skandalingą elgesį, Žanas-Mari Le Penas niekaip negalėjo apsiraminti. Europe 1 korespondentui Le Penas pareiškė, jog, „kol kas“ yra prieš savo dukters pergalę prezidento rinkimuose 2017-aisiais metais. „Jei tokie moraliniai principai vyraus prancūzų valstybėje, tai bus tiesiog nepadoru“, – pasakė jis.

Jis negali parinkti pakankamai stiprių išsireiškimų, kad išreikšti visą savo pykti po to, kai partijos, kuriai vadovauja jo duktė, vykdomasis komitetas priėmė sprendimą, pašalinti jį iš partijos. NF bendraįkūrėjas pavadino vykdomojo komiteto sprendimą „išdavyste“, rašo leidinys.

Sekmadienį partijos pirmininkė išreiškė norą, kad jos tėvas daugiau nekalbėtų NF vardu. Tėvas savo ruožtu, išreiškė pageidavimą, kad ji „prarastų savo pavardę“. Man gėda, kad „Nacionalinio Fronto“ pirmininkė nešioja mano pavardę, ir aš pageidauju, kad ji , kaip galima greičiau ją prarastų.”, – pasakė jis, siūlydamas Marin ištekėti už partinio draugo Louis Alliot ar partijos vice-prezidento Florian Filippon. „Aš daugiau nepripažįstu ryšio su bet kuo, kas išdavė mane tokiu gėdingu būdu“, – pareiškė Žanas-Mari.

Savo interviu įvairioms MIP, Le Penas pranešė, jog planuoja pareikalauti grąžinti dalį savo nario įnašų, ir įspėjo, jog neatmeta teisminio persekiojimo: „Jie turi būti pasiruošę viskam“. Le Penas dalyvavo sukuriant partiją 1972-aisias ir buvo jos pirmininku iki 2011-ųjų sausio.

Žano-Mari Le Peno pašalinimas iš partijos ir NF garbės pirmininko vardo atėmimas sekė po to, kai jis pasisakė apie tai, jog dujų kameros nacistų stovyklose buvo tik Antrojo pasaulinio karo detalės.

Sprendimas pašalinti Žaną-Mari iš NF partijos eilių sutampa su Marin Le Pen planais gerinti partijos įvaizdį. Neseniai vykusių apklausų duomenimis, kas trečias prancūzas šiuo metu pasisako už Marin Le Pen dalyvavimą politiniame šalies gyvenime. Tuo tarpu kai Žano-Mari Le Peno reitingas nukrito iki 2%, kalbama straipsnyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....