infa.lt

Ir NSGK, ir Seimo specialioji komisija pradeda tyrimą vieno ir to paties žmogaus – Mindaugo Basčio klausimu – viena nesusitvarko

23 kovo
03:10 2017

Seimo posėdis

Kovo 22 d., trečiadienį, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje aptartas parlamentinio tyrimo klausimas. NSGK pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl Seimo nario Mindaugo Basčio ryšių galimai keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui bei galimybių inicijuoti apkaltos procedūrą.

„Komitete mes turime išsiaiškinti, ar M. Basčio ryšiai kėlė grėsmę šalies nacionaliniam saugumui, ar galimi ryšiai galėjo padaryti įtaką politiniams sprendimams. Mes turime išsiaiškinti, ar Mindaugas Bastys yra lojalus, ar nelojalus Lietuvai, ir tą įrodyti“, – sakė NSGK vadovas Vytautas Bakas.

♦◊♦◊♦◊♦◊

Ir tuo pačiu, 2017 m. kovo 22 d. Seimo specialioji tyrimo komisija pateiktų siūlymų pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Mindaugui Basčiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti pirmajame posėdyje patvirtino darbo reglamentą, kviečiamų asmenų sąrašą. Pagal pateiktus komisijos narių pasiūlymus bus sudarytas ir artimiausiame posėdyje patvirtintas komisijos darbo planas.

Specialioji tyrimo komisija buvo sudaryta po to, kai Seimo nariai pateikė siūlymus pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Mindaugui Basčiui dėl Valstybės saugumo departamento pažymos, kurioje rekomenduojama neišduoti leidimo šiam Seimo nariui dirbti su įslaptinta informacija.

infa.lt komentaras: Matyt parlamentaras Mindaugas Bastys itin pavojinga ir gudri asmenybė, jei viena Seimo komisija negali susitvarkyti su šiuo klausimu, ir todėl reikia dviejų. O gal tiesiog Seime betvarkė, jei dubliuojamas vienas ir tas pats klausimas?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...