infa.lt

Konservatoriai siūlo tirti ar Mindaugas Bastys neveikė prieš valstybės interesus

14 kovo
05:16 2017
Mindaugas Bastys

Mindaugas Bastys | lsdp.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos iniciatyva pradėti rinkti Seimo narių parašai Seimo laikinajai komisijai dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui sudaryti. Tai TS-LKD atstovai įvardina kaip pirmąjį žingsnį Seimo nario Mindaugo Basčio apkaltos link.

Komisija turėtų išsiaiškinti, ar Seimo narys, buvęs Seimo Pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Mindaugas Bastys, palaikydamas artimus ir nuolatinius ryšius su Rusijos Federacijos valstybinės atominės energetikos korporacijos „Rosatom“, Kaliningrado srityje pradėjusios statyti Baltijos atominę elektrinę bei Baltarusijoje statančios Astravo atominę elektrinę, atstovais, neveikė prieš Lietuvos valstybės interesus. Komisijai taip pat būtų pavesta išsiaiškinti, ar artimi Seimo nario M. Basčio ryšiai su buvusiais ar esamais Rusijos Federacijos žvalgybos bei saugumo struktūrų pareigūnais, Kremliui artimais žurnalistais ir buvusiais ar esamais nusikalstamo pasaulio atstovais, nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Komisija turėtų nustatyti ir tai, kokią įtaką ir žalą Lietuvos valstybei galimai padarė M. Bastys, tarpininkaudamas Rusijos Federacijos valstybinių įmonių, žvalgybos ir saugumo struktūrų pareigūnams, Kremliui artimiems žurnalistams ir buvusiems ar esamiems nusikalstamo pasaulio atstovams, siekusiems paveikti 2012–2016 m. bei po 2016 m. sudarytos valdančiosios koalicijos partijas, atskirus politinių partijų atstovus, Vyriausybę, ministrus, Seimo narius, kitas valstybės institucijas bei jų sprendimus, ir ar nebuvo daroma įtaka politiniams procesams.

TS-LKD partijos pirmininkas, Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis pabrėžia, kad Seimo nariai prisiekia ištikimybę Lietuvos Respublikai bei visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei.

„Komisijai tektų atsakingas uždavinys išsiaiškinti, ar buvęs Seimo vicepirmininkas, įtakingas socialdemokratas M. Bastys neveikė prieš Lietuvos valstybę ir jos interesus. Paskelbus Valstybės saugumo departamento (VSD) išvadą dėl M. Basčio negalėjimo dirbti su įslaptinta informacija bei viešumoje pasirodžius svarstymams, jog VSD yra sukaupusi ir daugiau dar neviešintos informacijos apie šį ir galimai kitus šios ir praėjusios kadencijos Seimo narius, manome, kad teisingiausia yra eiti tokiu pat keliu, kaip buvo vykdoma nušalintojo Prezidento Rolando Pakso apkalta“, – sakė G. Landsbergis.

Laikinoji Seimo komisija turėtų išsamiai ištirti ir įvertinti informaciją apie M. Bastį ir jo galimai neskaidrią bei valstybės interesams prieštaraujančią veiklą.

„Pirmiausia siūlome sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją, kuri turėtų įvertinti dėl M. Basčio ryšių galimai kylančias grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui – tai yra pirmas žingsnis apkaltos link. Vėliau, šiai komisijai surinkus daugiau informacijos ir pateikus išvadą, pradėsime tolesnį apkaltos etapą”, – teigė G. Landsbergis.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 102

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...