infa.lt

CNN: amerikiečių karius Sirijoje prezidentas Asadas pavadino okupantais

12 kovo
12:48 2017

paveikslėlis

Sirijos prezidentas, pasak jo paties, nenori, kad jo šalyje būtų amerikiečių kariuomenė. Jis pavadino amerikiečių kariuomenę„okupante“ ir pranešė, jog ji tik kelia problemas. Šimtai amerikiečių jūrų pėstininkų atvyko į Sirijos šiaurę siekdami padėti kovoje su „Islamo valstybe“.

Tuo metu dvigubas teraktas įvykęs Damaske nusinešė dešimčių irakiečių šiitų-maldininkų gyvybes. Niekas neprisiėmė atsakomybės už šiuos sprogimus, tačiau mūsų (CNN) korespondentas Benas Widmanas pranešė, ką, labiausiai tikėtina, reikėtų tuo kaltinti.

Benas Widmanas, vyriausias tarptautinis CNN korespondentas: dviejų sprogimų pasekoje, įvykdytų mirtininkų, žuvo daugiau kaip 40 žmonių ir apie 120 buvo sužeisti. Išaiškinta, jog aukomis daugiausiai tapo irakiečiai-maldininkai, atvykę į šiitų kapines senojoje Damasko dalyje.

Kol kas neaišku, kas stovi už šių sprogimų. Tačiau, turint omenyje nacionalinę aukų priklausomybę ir terakto surengimo vietą, labiau, nei tikėtina, kad teroristai buvo iš ISIL.

Tuo metu Sirijos prezidentas Bašaras Asadas davė interviu kinų žurnalistams, kurio metu pareiškė, jog jis ir JAV prezidentas Donaldas Trampas turi panašų įsivaizdavimą apie kovą su terorizmu ir prieš tai, kas šiuo metu vadinama kaip  „feikinės naujienos“. Jis papildė, jog amerikiečių kariuomenė esanti Sirijoje be oficialaus Damasko leidimo, yra laikoma okupante.

Beje, tai visiškai nereiškia, jog Sirijos valdžia imsis prieš tai kažkokių priemonių

Sirija, palaikoma Rusijos, „Hezbolos“(Hezbollah) ir Irano, o taip pat Jungtinės Valstijos palaikančios arabų ir kurdų kovotojus, o taip pat Turkija, kuri palaiko grupuotes Laisvos Sirijos armijos sudėtyje – visos jos tvirtina, jog nori dalyvauti išvaduojant Rakką, faktinę „Islamo valstybės“ sostinę Sirijoje. Kol kas telieka tik spėlioti, kokiu būdu tai bus įgyvendinta.

Aš Benas Widmanas, CNN, prisijungęs iš Erbilio.

Išėjimo į eterį data 2017 kovo 12.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....