infa.lt

Naglis Puteikis paprašė nušalinti viceministrą R. Augustinavičių nuo klausimų, susijusių su „Rimi“ prekybos centro statyba Trakuose

09 kovo
14:32 2017
Naglis Puteikis

puteikis.lt nuotrauka

Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson, prašydamas pateikti informaciją, ar kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius deklaravo privačius interesus, susijusius su „Iki“, „Rimi“, Dariumi Nedzinsku ir jo bendrovėmis, kurie susiję su „Rimi“ statyba Trakų istorinio nacionalinio parko urbanistiniame draustinyje, ir nušalinti jį nuo visų su šia statyba susijusių klausimų.

Tokį prašymą parlamentaras pateikė atsižvelgdamas į internete paviešintą 2017 m. vasario 20 d. Kultūros ministerijoje įvykusio viceministro R. Augustinavičiaus organizuoto pasitarimo garso įrašo stenogramą, kuri liudija, kad šio posėdžio metu (o taip pat, visuomenininkų ir N. Puteikio žiniomis, ir kitų panašių Kultūros ministerijoje surengtų posėdžių bei elektroniniu paštu vykusio susirašinėjimo metu) „Rimi“ prekybos centro statytojas D. Nedzinskas darė spaudimą Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijai, kad ji suderintų prekybos centro projektą.

„Bet kuriuo atveju, prašome nušalinti R. Augustinavičių nuo bet kokių klausimų, susijusių su „Iki“, „Rimi“, D. Nedzinsku ir jo organizuojama prekybos centro statyba Trakuose bei apskritai su Trakų istoriniu nacionaliniu parku, nes iš aukščiau nurodytos stenogramos akivaizdu, kad jis palaiko labai gerus asmeninius santykius su D. Nedzinsku, nes labai jau familiariai bendrauja ir darė spaudimą Trakų istorinio nacionalinio parko direktoriui taip, tarsi būtų ne už paveldo apsaugą atsakingas kultūros, bet ūkio viceministras ir siektų sudaryti sąlygas kraštovaizdį darkančioms privataus komercinio objekto statyboms, užuot atlikęs savo kaip kultūros viceministro pareigas, t. y. saugojęs Trakų istorinį kraštovaizdį“, – rašoma N. Puteikio prašyme kultūros ministrei L. Ruokytei-Jonsson.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 65

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......