infa.lt

Uber kompanija siekdama apgauti valdžią naudoja slaptą programą

04 kovo
16:16 2017
Uber programėlė

AP

Uber kompanija, tarp kitų teikianti ir taksi paslaugą, naudoja specialią programinę įrangą, suteikiančią galimybę nepriimti užsakymo iš valdininkų, policininkų ir kitų valdžios atstovų tuose miestuose, kur kompanijos veikla uždrausta arba jos atžvilgiu vykdomas tyrimas.

Uber taksi servisas jau keletą metų naudoja Greyball sistemą, renkančią klientų asmeninius duomenis ir juos analizuojančią. Kompanijoje tvirtinama, jog Greyball padeda kovoti su nesąžiningais klientais, kurie pažeidžia paslaugos teikimo sąlygas.

Greyball renka informacija ir iš Uber papildinio, ir iš kitų resursų. Konkrečiai, programa analizuoja adresus, išskirdama rajonus, kuriuose randasi administraciniai pastatai. Toliau Uber darbuotojai analizuoja, kokiu būdu papildiniu naudojasi šioje zonoje esantys žmonės.

Jeigu žmogus dažnai paleidžia ir vėl išjungia papildinį, tai jis Greiball programos priskiriamas prie potencialiai susijusių su valdžia. Taip pat programa analizuoja kliento kreditinių kortelių duomenis, tokiu būdu išsiaiškindama korteles išduodamas valstybės struktūrų darbuotojams.

Pasekoje, jeigu žmogus nustatomas Greyball kaip turintis santykį su valdžia, Uber papildinys rodo, jog laisvų automobilių šiuo metu nėra arba pakeičia pagrindinį papildinio ekraną netikru. Apie sistemos egzistavimą laikraščiui The New Yorl Times papasakojo keletas buvusių ir dar dirbančių Uber darbuotojų.

„Kalba eina arba apie žmones, kurie nori fiziškai pakenkti vairuotojams, arba apie konkurentus, norinčius pakenkti mūsų darbui, arba apie oponentus, susitarusius su valdžia“, – pareiškė Uber atstovai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 90

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....