infa.lt

Marine Le Pen tiesia ranką Trampui ir Putinui

26 vasario
05:26 2017
Marine Le Pen

Marine Le Pen Prancūzijos Nacionalinio fronto (FN) politinės partijos lyderė ir 2017 metų Prancūzijos prezidento rinkimų kandidatė, dalyvauja spaudos konferencijoje Paryžiuje, 2017 metų vasario 23, Reuters / Philippe Wojazer

„Nacionalinio fronto“ lyderė ketvirtadienį pristatė savo pasiūlymus gynybos ir diplomatijos srityse. Po to, kai jos pasisakymą pabandė nutraukti judėjimo Femen aktyvistė, Prancūzijos prezidentinių rinkimų kandidatė pažadėjo padėti tašką „kovos už žmogaus teises“ politikai, – rašo Šveicarijos leidinio Le Temps žurnalistas Richard’as Werly.

„Ketvirtadienį Marine Le Pen truputį priartėjo prie Vladimiro Putino ir Donaldo Trampo (Donald Trump). Vos tik „Nacionalinio fronto“ lyderė paėmė žodį, kad pateiktų savo prezidentinius siūlymus diplomatijos ir gynybos srityse, kaip į salę įsiveržė pusnuogė Femen judėjimo aktyvistė su išpieštu ant krūtinės lozungu: „Marine – fiktyvi feministė“, – rašoma straipsnyje.

„Išgarsėjusios savo akcijomis prieš Putiną ir įsiveržimais amerikiečių prezidento mitinguose, Femen aktyvistės jau seniai nusitaikiusios į kandidatę į prezidentus nuo „Nacionalinio fronto“. Scena, nufilmuota užsienio TV kanalų, beveik nesutrukdė jos (Le Pen) pasisakymo, kuris pilnumoje buvo skirtas prancūzų nacionalinių prioritetų įgyvendinimui, O taip pat minėtam „sistemingos kovos už žmogaus teises“ politikos likvidavimui. Būtent tai, pagal visuomenės apklausas, turi po dviejų mėnesių suteikti jai pergalę pirmajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture”, – pažymi Werly.

„Tarptautinė Marine Le Pen ašis nėra netikėtumas. Jeigu ji taps Prancūzijos Respublikos prezidente, viskas suksis apie naciją, nepriklausomybę ir pusiausvyrą. Nacija kaip tikslas, skirtas pakeisti „šią karikatūrišką Europos Sąjungą, gyvenančią ir funkcionuojančią už viso pasaulio ribų“, kurią „Nacionalinio fronto“ kandidatė prisiekia „peržiūrėti“ po to, kai pradžioje ji pasieks pergalę susirėmime akis į akį su Vokietija“, – pasakoja žurnalistas.

„Arba Vokietija sutiks vesti derybas, arba Prancūzija suras kitus kelius“, – įspėjo ji pirmąsias atstovų eiles, kuriose į akis krito daugelio diplomatų iš 28 ES šalių nebuvimas.

„Pagrindinis „Nacionalinio fronto“ lyderės argumentas, pirmą kartą išsakytas savaitės pradžioje Libano vadovui, slypi tame, jog pasaulinės diplomatijos pagrindu turi tapti atskiros valstybės. Šis nuolatinis pasikartojimas įneša prieštarą su jau afišuotu kvietimu į „multipoliarinį pasaulį“, apie ką skelbia už jos esantis skydas , kur pavaizduotas jos prezidentinės kampanijos logotipas – horizontali žydra rožė. Nes iš tiesų Marine Le Pen siekia negailestingo pasaulio be apribojimų ir atsvarų“, – įsitikinęs autorius.

„Nevyriausybinių organizacijų, fondų ir tarptautinių finansinių organizacijų, pagrįstų neteikiant paramos valstybei, – demaskavimas; pažadas atsisakyti „dvigubų standartų“, kurias, jos nuomone, pernelyg dažnai manipuliuoja Vakarai; įsipareigojimas pakeisti žmogaus teises „tautų teisėmis“… Visumoje viskas nukreipta remti aljanso tarp Paryžiaus, Maskvos ir Vašingtono projektą.

„Mes išreiškiame gynybos iniciatyvą, bendrą su JAV ir Rusija. Niekas negali būti laikoma nesugriaunama“, – pareiškė ji, pasisakydama prieš amerikiečių piktnaudžiavimą savo galia. Visaip užtikrindama, jog jai prezidentaujant „joks aljansas nepriiminės sprendimų už Prancūziją“, – teigiama straipsnyje.

„Žinia, įskaitoma tarp eilučių, visai aiški: Prancūzija su prezidente Marine Le Pen savo ruožtu remsis tarpusavio jėgų santykiu. Pirmiausia, aiškus noras greitai atnaujinti santykius su dabartinio Sirijos lyderio Bašaro Asado režimu. „Nesikišimo“ principas, kuriuo oficialiai mosikuoja dabartinė kandidatė į Prancūzijos prezidento postą, turi tuos pačius kontūrus, kaip ir kovos prieš islamiškąjį terorizmą principai, kuriais remiasi Donaldas Trampas ir Vladimiras Putinas”, – reziumuoja Werly.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...