infa.lt

Trampas laukia, kad Rusija grąžins Krymą Ukrainai

15 vasario
09:01 2017
Donaldas Trampas

nuotrauka Getty Images

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) laukia, kad Rusija sugrąžins Ukrainai Krymą, pareiškė kasdieniniame spaudos brifinge Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Sean’as Spicer’is, praneša BBC.

„Prezidentas Trampas leido aiškiai suprasti, jog jis laukia ir tikisi, kad Rusijos vyriausybė pradės konflikto Ukrainoje deeskalaciją ir sugrąžins Krymą“, – pareiškė Seanas Spiceris.

Pasak Spicer’io, Trampas norėtų bendradarbiauti su Rusija. „Kad mes galėtume išspręsti daugelį problemų, įskaitant „Islamo valstybę“, – pažymėjo spaudos sekretorius.

Krymas buvo Rusijos aneksuotas 2014-ųjų pavasarį. Kijevas ir tarptautinė bendruomenė ir toliau laiko pusiasalį Ukrainos teritorija.

Konfliktas Ukrainos pietryčiuose ir Krymo aneksija tapo sankcijų įvedimo prieš Rusiją priežastimi, kurias įvedė JAV, ES ir kai kurios kitos Vakarų šalys.

Išrinkus Trampą spaudoje atsirado gandų apie tai, jog naujoji JAV administracija rengiasi panaikinti ar susilpninti sankcijas Rusijai.

Pats Trampas viename savo interviu pareiškė, jog pasiruošęs pasiūlyti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui sankcijų panaikinimą mainais į branduolinių arsenalų sumažinimą. Kitame interviu jis žadėjo artimiausiu metu nepanaikinti sankcijų prieš Rusiją.

Vasario pradžioje, naujoji nuolatinė JAV atstovė Jungtinėse Tautose Nikki Haley pareiškė, jog sankcijos prieš Rusiją išliks iki tol, kol Ukrainai nebus sugrąžintas Krymas, o Rusija nepasieks Minsko susitarimų įvykdymo.

„Mes iš tiesų norime pagerinti santykius su Rusija. Tačiau katastrofiška situacija Ukrainos rytuose reikalauja aiškaus ir griežto Rusijos veiksmų pasmerkimo“, – pareiškė Nikki Haley savo pirmojo pasisakymo JT Saugumo Taryboje metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Monikas Garbačiauskas    -  2017-02-15, 09:16

    Šaltinis meduza.io, kurį valdo Medusa Project SIA, kurį kažkada finansavo chodorkovskis, o kas dabar finansuoja yra paslaptis. Todėl juo tikėti negalima. Palaukime oficialaus Trumpo pareiškimo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...