infa.lt

Partijos susitarė nepirkti Astrave pagamintos pigesnės elektros ir imtis veiksmui sumažinti grėsmei

10 vasario
17:02 2017

seimas

Vasario 10 d. Lietuvos parlamentinės politinės partijos pasirašė susitarimą dėl bendrų veiksmų nesaugios Astravo atominės elektrinės (AE) klausimais. Susitarime pripažįstama, kad nesaugiai ir vos 40 km nuo Lietuvos sostinės Vilniaus statoma Astravo AE yra grėsmė Lietuvai, ir sutariama, kad būtina imtis visų reikiamų veiksmų grėsmei sumažinti.

Pasirašyti nacionalinį partijų susitarimą ir suvienyti partijų jėgas siekiant užtikrinti principingumą ginant Lietuvos nacionalinio saugumo interesus buvo sutarta sausio 19 d. Užsienio reikalų ministerijoje.

Susitarimą pasirašiusios partijos vieningai remia įstatymo projektą dėl elektros, pagamintos nesaugiose trečiųjų šalių elektrinėse, ribojimo ir sutarė neatidėliojant priimti jį Seime. Susitarime pažymima būtinybė stiprinti parlamentinės diplomatijos pastangas, kad kitos šalys ir tarptautinės organizacijos prisijungtų prie Lietuvai svarbių nuostatų Astravo AE klausimais įgyvendinimo. Taip pat sutarta prie Seimo Energetikos Komisijos sudaryti specialią deleguotų atstovų grupę, kuri koordinuotų Seimo veiksmus su Vyriausybės institucijomis, Prezidentūra, pilietine visuomene ir nevyriausybinėmis organizacijomis.

Susitarimą Lietuvos parlamentinių politinių partijų vardu pasirašė Ramūnas Karbauskis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Gabrielius Landsbergis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Irena Šiaulienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Eugenijus Gentvilas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Remigijus Žemaitaitis (Tvarka ir Teisingumas), Rita Tamašunienė (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga), Linas Balsys (Lietuvos žaliųjų partija).

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 41

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....