infa.lt

FAZ: Marine Le Pen pergalė Prancūzijos rinkimuose taps „ES pabaiga“

08 vasario
20:34 2017
Marine Le Pen

REUTERS / Yves Herman

„Visa Europa sunerimusi laukia būsimų rinkimų dviejose šalyse, kurios gali destabilizuoti finansų rinkas ir įstumti Europos ekonomiką į chaosą“, – rašoma Frankfurter Allgemeine Zeitung leidinyje. Kovo 15 dieną vyks parlamento rinkimai Nyderlanduose, ir, sekant visuomenės apklausų duomenimis, euroskeptikai gali suteikti dešiniajam populistui Gertui Vildersui (Geert Wilders) daugiau nei 30 vietų parlamente ir tapti pačia didžiausia frakcija.

Gertas Vildersas pasisako už Nyderlandų pasitraukimą ne tik iš eurozonos, bet ir iš ES, pastebi leidinys. Pasak Vilderso, jis siekia „atsikratyti euro ir prievolės Nyderlandams finansuoti Pietų Europą“, o taip pat atgauti iš Briuselio šalies biudžeto kontrolę. Pavyzdžiu jam dabar yra „brexit“.

Analogišką programą siūlo Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė ir kandidatė į šalies prezidentes Marine Le Pen. „Praėjus šešiems mėnesiams po mano pergalės rinkimuose aš organizuosiu referendumą dėl pasitraukimo iš ES“, – pareiškė Le Pen Prancūzijos žiniasklaidai. Taip pat ji nori susigrąžinti kaip valiutą franką ir ekiu. „Vienintelė valiuta kuri bus Prancūzijos apyvartoje bus mūsų prancūziška valiuta, ir skolos bus apmokamos prancūziška valiuta“, – pabrėžė politikė.

„Viso to pasekmės gali būti katastrofiškomis“, – pastebi medžiagos autoriai. „Tai taps eurozonos pabaiga“, – pakomentavo ekonominių tyrimų Instituto Miunchene vadovas Klemensas Fiustas (Clemens Fuest). Pasak pasaulinės ekonomikos Instituto vadovo Denniso Snowerio (Dennis Snower), „net jeigu Marine Le Pen neišves Prancūzijos iš ES, jos pergalės rinkimuose pasekmės bus negatyvios. „Vokietijos-Prancūzijos ašis bus išardyta, sustiprės protekcionizmas. Trumpalaikėje perspektyvoje Le Pen galės stimuliuoti ekonomiką, tačiau eurozonos ateičiai grės rimtas pavojus“, – reziumuoja ekspertas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 165

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...