infa.lt

Vietos valdžiai teismas suteikė teisę prievarta paskiepyti septynių mėnesių kūdikį prieš jo mamos valią

05 vasario
16:01 2017

paveikslėlis

Londono Barneto rajono valdžia gali vakcinuoti septynių mėnesių amžiaus berniuką

♦ Berniuko mama įspėja, kad kiti jos vaikai labai blogai reagavo į skiepus

Anot Barneto valdžios, galimos neskiepijimo pasekmės kelia didesnę riziką

Teisėjo MacDonald nuomone, skiepijimas atitinka geriausius berniuko interesus

Injekcijos apsaugosiančios kūdikį nuo bakterinių injekcijų, galinčių baigtis ypač pavojingų formų meningitu

Vietos valdžia gavo teismo leidimą prievarta paskiepyti septynių mėnesių berniuką prieš mamos valią. Mama nesutiko leisti skiepyti vaiko, nes vyresniesiems jos vaikams anksčiau buvo pasireiškę nepageidaujamų reakcijų į skiepus, tačiau Londono Barneto rajono valdžios manymu, galimos berniuko neskiepijimo pasekmės gali būti daug pavojingesnės, rašoma Daily Mail straipsnyje.

Dabar, po klausymo apygardos teisme, teisėjas MacDonald nusprendė, kad skiepijimas atitinka geriausius berniuko interesus. Injekcijos apsaugosiančios kūdikį nuo bakterinių infekcijų, galinčių sukelti ypač pavojingų formų meningitą.

Teismui buvo žinoma, kad mama prieštaravo dviem skiepams, kurie turėjo būti suleisti jos šiuo metu globėjams perduotam sūnui. Ji teigė, kad trims jos vyresniems vaikams po skiepijimo pasireiškė nepageidaujamų reakcijų – sutino koja, kilo ausies infekcija ir bėrimas. Mamos manymu, užsikrėtimo pavojus mažas, tad rizikuoti skiepijant vaiką nėra prasmės, visgi žinovai teigia, kad neskiepijant pasekmės galėtų būti tragiškos. Infekcijos galėtų sukelti tokias ligas, kaip meningitą, plaučių uždegimą ir sepsinį artritą. Kilus sunkiausioms infekcijoms galėtų būti negrįžtamai pažeistos galvos smegenys arba vaikas galėtų net mirti.

Priimdamas sprendimą teisėjas MacDonald pripažino, kad skiepijimas prieš motinos valią pažeidžia jos žmogaus teises, susijusias sprendimų šeimos gyvenimo klausimais priėmimu, tačiau nusprendė, kad berniukas bus paskiepytas Haemophilus influenza B (Hib) ir pneumokokų konjuguota vakcina (PkV).

„Esu tikras, kad vertinant reikiamų suleisti Hib ir PcV skiepų riziką ir neskiepijimo riziką, imunizavimo privalumai akivaizdūs,“ sakė jis.

„Nors motina mano, kad infekcijos rizika maža, o ekspertų duomenys tam tikra prasme šią nuomonę patvirtina, teismui tai aiškus įrodymas, kad tokios rizikos pasekmės iš tikrųjų labai tikėtinos. Ypač kalbant apie meningitą, kuris iš esmės yra staigiai progresuojanti infekcija, kurią sunku laiku diagnozuoti ir gydyti, siekiant išvengti negrįžtamos pažaidos arba net mirties“ tęsė jis.

„Tėvai turi teisę priimti sprendimą, remdamiesi savo infekcijos tikimybės ir jos pasekmių grėsmingumo vertinimu. Tačiau aš, nagrinėdamas atvejį teisme, turiu atsižvelgti į faktą, kad motinos vertinimas neatitinka medicinos ekspertų nuomonės, ką aš ir darau. Esu tikras, kad šiuo atveju teismas turi pasinaudoti savo galia priimti sprendimą, atitinkantį geriausius vaiko interesus, ir leisti vietos valdžiai surengti vaiko skiepijimą Hib ir PkV vakcinomis, ką aš ir darau.“

Teisėjas sprendimą už uždarų durų priėmė 2017-01-30, tačiau 2017-02-02 leido jį publikuoti.

Pagal DailyMail parengė: Loreta Alechnavičiūtė-Hoffmann

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 783

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Emigravimas    -  2017-02-06, 08:28

    Ir gerai padarė. Nėra čia ko išsidirbinėt.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Totalus fašizmas    -  2017-02-06, 10:56

    Jeigu prievarta skiepijama nuo kažkokio sepsinio artrito (kas nors sirgote tokiu?), tai ne už kalnų laikas, kai būsime prievarta sučipuoti. Beje, straipsnyje užsiminta, kad vaikas pas globėjus, supranu, kad atimtas iš mamos dėl neskiepijimo. Šitą versiją irgi po vasario 14 d. turėsime.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...