infa.lt

Trampas už nepaklusnumą atleido generalinę prokurorę

31 sausio
18:46 2017
Donaldas Trampas

REUTERS / Jim Young

„Pirmadienį vakare JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) atleido vykdančią generalinės prokurorės pareigas Sally Yates. Jis pašalino ją šio posto po to, kai ji demonstratyviai atsisakė ginti jo įsakus apie JAV pasienio uždarymą pabėgėliams ir atvykėliams iš jo išvardintų musulmoniškų šalių, – praneša The New York Times.

Augančios krizės metu prieš 10 dienų sukurtoje naujojo prezidento administracijoje, jis paskelbė, jog Sally Yates, dirbusi generalinio prokuroro padėjėja Obamos administracijoje, kurios Trampas paprašė vykdyti gen-prokurorės pareigas, išdavė naująją administraciją, kai pareiškė, jog teisingumo ministerijos advokatai negins Trampo įsako nuo juridinių pretenzijų“.

Prezidentas pakeitė Sally Yates, Virdžinijos valstijos Rytų apygardos federaliniu prokuroru Dana J. Boente. Trampo nurodymu, Boente vykdys generalinio prokuroro pareigas tol, kol Kongresas nepatvirtins šiose pareigose senatoriaus iš Alabamos, Jeff’o Sessions’o. Priėmęs pareigas Boentė pirmu reikalu atšaukė Yates nurodymą.

„Pirmadienio įvykiai Jeff’o Sessions’o patvirtinimą senate pavertė referendumu dėl Trampo imigracinio įsako, – pastebi straipsnio autoriai. – Senatas gali tarti savo žodį jau antradienį (šiandien)“.

„Yates nurodymas pažymėtinas kaip pasipriešinimas, daromas vyriausybės tarnautojo veikiančiam prezidentui, ir primena taip vadinamą Šeštadieninį naktinį pašalinimą 1973 metais, kai prezidentas Ričardas Niksonas atleido savo generalinį prokurorą ir generalinio prokuroro padėjėją už atsisakymą nušalinti nuo pareigų specialų prokurorą Votergeito byloje“, – primenama straipsnyje.

Praėjus dviem minutėms po to, kai Yates gavo nurodymą apie savo atleidimą, Baltųjų rūmų valdininkai pasisakė su griežtu pareiškimu apie ją, kuriame buvo kalbama: „Ponia Yates – buvo paskirta Obamos administracijos. Pasienis – jos silpna vieta, o nelegali imigracija – labai silpna“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. ???    -  2017-02-01, 10:53

    Kad musu valdzia taip dirbtu… Tik pradeda ir kaskaip pasiduoda globalistu kairiuju koncervatoriu spaudimui.
    Taip noretusi kad drasiai ir ryztingai kovotu uz lietuviu tauta.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....