infa.lt

Zigmas Vaišvila „Marionečių teatro Alepe uždarymas“

26 sausio
17:10 2017
Sirija pro traukinio langą

Sirija pro traukinio langą | nuotrauka: GEORGE OURFALIAN / AFP

2016 m. gruodžio 16 d. mūsų žiniasklaidai pasiūliau apžvalginį straipsnį apie „mainstream“-o isteriją visame pasaulyje dėl įvykių Sirijos rytų Alepe „Marionečių šou „Sirijos Alepas“.

2016 m. gruodžio 17 d. mūsų žiniasklaidai pasiūliau straipsnį „Marionečių teatro Alepe uždanga krenta“, kuriame parodžiau Vakarų „mainstream“, o isterijos dėl rytų Alepo išlaisvinimo iš al-Oueda (ar kaip ji ir jos bendrininkai Sirijoje besivadintų) priežastį – Sirijos kariuomenė rytų Alepo bunkeryje sulaikė 14 – 17 JAV vadovaujamos koalicijos (kiti šaltiniai skelbia NATO šalių ir dar didesnius sulaikytųjų skaičius) spec-tarnybų karininkus iš JAV, Izraelio, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Turkijos, Saudo Arabijos, Kataro, Maroko ir kt. valstybių.

Šias pavardes ir šalis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdyje perskaitė Sirijos ambasadorius Jungtinėse Tautose.

Ta proga atkreipsiu skaitytojų dėmesį ir į tai, kad ką tik Lietuvos Seimas pritarė Lietuvos karių siuntimui į Iraką Danijos kariškių bataliono sudėtyje. Tačiau Vakarų žiniasklaida skelbia, kad šis Danijos karių batalionas JAV vadovaujamos koalicijos sudėtyje siunčiamas į Siriją. Tikiuosi Lietuvos Seimas ir krašto apsaugos ministerija tai žino ir, matyt, slaptu Seimo nutarimo priedu patvirtino mūsų karių siuntimą ir į Siriją. Be Seimo pritarimo Lietuvos Konstitucija neleidžia mūsų karių siųsti į užsienį.

2016 m. gruodžio 17 d. straipsnyje „Marionečių teatro Alepe uždanga krenta“ skaitytojus supažindinau ir su mano Facebook-o draugės ir „Lietuvos ryto“ žurnalistės Astos Kuznecovaitės reakcija į šį mano straipsnį:

Asta Kuznecovaitė
Yesterday at 2:45pm · Vilnius ·
Šitas curva vatnikas griūdamas nuo laiptų, matyt, ne tik paskutinius proto likučius ištaškė, bet ir bet kokį žmogiškumą. P.S. Visą tekstą net skaityti šlykštu – kokie rusai šaunuoliai, kad išvadavo Alepą ir kaip vakarai dėl to pyksta… Suskis.

Ir t.t. (kitos citatos pateiktos straipsnyje)

Po šių įvykių Jungtinės Tautos patvirtino bendrą Prancūzijos ir Rusijos rezoliuciją, o netrukus pritarė ir 2016 m. gruodžio 30 d. paskelbtoms paliauboms Sirijoje (jos neskelbtos Islamo valstybei ir al-Sham (anksčiau – al-Nusra, dar anksčiau – al-Queda). Jungtinės Tautos patvirtino ir Sirijos, Rusijos, Irano ir Turkijos taikos planą. Už jį balsavo ir B. Obamos vadovaujamos JAV administracijos atstovė Jungtinėse Tautose Samanta Power. Taip ateita iki taikos derybų Kazachstano sostinėje Astanoje. Derybos dėl taikos Sirijoje bus tęsiamos Šveicarijoje su nauja JAV administracija, vadovaujama Prezidento D. Trampo.

Visa tai suskaldė Sirijos ginkluotąją opoziciją – ji ne tik įsijungė, pvz. Turkijos pusėje į kovą prieš Islamo valstybę prie al-Babo miesto, bet ir paskutiniosiomis dienomis Idlibo provincijoje pradėjo kovą tarpusavyje – al-Sham (anksčiau – al-Nusra, dar anksčiau – al-Queda) siekia ginklu pajungti kitas ginkluotos opozicijos grupuotes. Dalis jos pasirašė paliaubų susitarimą ir atvyko į Astaną.

Sausio 25 d. po 4 metų karo atnaujintas traukinių eismas Alepo mieste (www.haaretz.com/middle-east-news/syria/1.767597 ). Tuos, kurie nori ne derybų, o vis dar trokšta karo Ukrainoje, Lietuvoje ir kitur, kviečiu pažiūrėti šiuolaikinio karo pasekmes dideliame mieste.

Tie, kurie nori „grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui“ Zigmą Vaišvilą ir kitus panašiai mąstančius vadinti rusišku žodžiu „vatnikas“ (dauguma šį barbarizmą Lietuvoje vartojančiųjų, matyt, net nežino šio rusiško žodžio vertimo į lietuvių kalbą), siūlau pasielgti taip, kaip ką tik pasielgė JAV kongresmenė demokratė Tulsi Gabbard (www.haaretz.com/middle-east-news/syria/1.767606 ), ir pažiūrėti jos interviu CNN po jos 4 dienų kelionės po Siriją.

JAV kongresenė CNN žurnalistui ramiai paaiškino, kodėl taika Sirijoje negali būti be derybų su teisėtu Sirijos Prezidento B. Asadu (jai pavyko susitikti su juo).

T. Gabbard CNN žiūrovams paaiškino, kad ji, vaikščiodama Alepe. nieko negalėjo atsakyti Sirijos žmonėms, kurie žiūrėdami jai į akis klausė, kodėl JAV ginklais ir finansais remia Sirijoje ginklu kovojančius teroristus – ISIS, al-Quedą (ar kaip ji besivadintų) ir kitas ginkluotos opozicijos teroristines organizacijas, kurios grobia jų vaikus, žudo, prievartauja, griauna miestus ir infrastruktūrą.

Priminsiu, kad ir Jungtinės Tautos, ir JAV šias organizacijas pripažino teroristinėmis. Žurnalistas bandė aiškinti, kad gal taip nėra, tačiau T. Gabbard ramiai jam paaiškino, kad, deja, žmonės Sirijoje tai žino. Ji priminė, kad 2015 m. JAV skyrė 500 mln. JAV dolerių Sirijos sukilėlių kariavimo apmokymui ir, pagal JAV Valstybės departamento informaciją, iš 5000 apmokytų sukilėlių tik 5 liko šių sukilėlių tarpe. Ir tie patys 2015 m. spalyje buvo nušauti. Žurnalistas nebekomentavo kongreso narės paaiškinimų.

Lietuvos veikiančius politikus, atsakingus už mūsų valstybės saugumą, kurie tikrai nori išsiaiškinti tikrąją padėtį Sirijoje ir Ukrainoje, priimti tinkamus Lietuvos užsienio ir vidaus politikos sprendimus, kviečiu drąsą demonstruoti ne šūkavimais ir nepagrįstais pareiškimais, bet pasimokyti iš JAV Kongreso narės Tulsi Gabbard ir nuvykti į Siriją.

Visų pirma, kviečiu tai padaryti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narius. Seimo delegacijoje būtinai turi būti aktyviausieji šio komiteto nariai – pirmininkas Vytautas Bakas ir jo pavaduotoja Rasa Juknevičienė, mūsų saugumo ekspertai Laurynas Kaščiūnas ir Arvydas Anušauskas.

Ir prašau Lietuvos Seimo valdybą, sprendžiančią dėl Seimo narių komandiruočių, į šią delegaciją įtraukti „Lietuvos ryto“ žurnalistę Astą Kuznecovaitę ir apmokėti jos kelionės išlaidas. Tikiuosi, mūsų drąsioji žurnalistė nebijos šios įdomios ir labai atsakingos kelionės.

Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras, Zigmas Vaišvila

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 427

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Darius    -  2017-01-28, 09:40

    Ta kuznecovaitė neblogai įsijautus į savo užduotį.. 🙂
    Įsivaizduoju koks kompromatas jos atžvilgiu guli pas kažką stalčiui

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....