infa.lt

Nutella įtikinėja vartotojus dėl savo produkcijos su palmių aliejumi kokybės

15 sausio
01:01 2017

Palmių aliejus

Populiaraus produkto Nutella gamintojas pradėjo reklaminę kampaniją, kurios metu tikino vartotojus savo produkto kokybe, rašoma zdorowiye.ru tinklapyje

Produkto Ferrero kūrėja neigia pretenzijas, jog palmių aliejus, naudojamas riešutų šokoladinėje pastoje gali tapti vėžio priežastimi.

Praėjusių metų gegužę Europos maisto standartų kontrolės organai pareiškė, jog aliejuje atrastos medžiagos yra kancerogeninės. Jie įspėjo, kad netgi ribotas šių medžiagų vartojimas gali kelti pavojų vaikams ir, nesant galutinių duomenų, nė vienas rodiklis negali būti laikomas saugiu.

Kompanija pabrėžia, jog palmės aliejus sutinkamas kaip produktas šimtuose maisto produkcijos brendų, bet tik Nutella iki šiol jaučia savo atžvilgiu visą vartotojų dėmesio naštą. Italijoje keletas mažmeninės prekybos subjektų, tame tarpe didžiausias šalies prekybos tinklas, boikotavo pardavimą, tą įvardindami kaip saugumo priemonę.

Ferrero atsakydama ramina klientus ir tikina juos, jog jų produkcija visiškai saugi. Palmių aliejus naudojamas siekiant suteikti lygų paviršių produkto tekstūrai, kuris dingtų bandant panaudoti kitus aliejus.

„Sukuriant Nutellą be palmių aliejaus reiškia realaus produkto pakeitimą kitu ir mūsų žingsnį atgal“, – pasakė vadybininkas Vincenzo Tapella Reuters agentūrai. – Galima atlikti aliejų sukeitimą, pavyzdžiui į saulėgrąžų ar rapsų, tačiau tai padidins gamybos kainą 22 milijonais dolerių arba 18 mln svarų“.

Reuters apskaičiavimų kompanija nepatvirtino ir nekomentavo.palmių aliejaus produktai

Atkreipiame dėmesį, kad nuogąstavimai dėl vėžio yra susiję su junginiais, žinomas kaip glicidilo riebiųjų rūgščių eteriais, kurie susidaro iš palmių aliejaus, kai jis yra kaitinamas aukštesnėje nei 200 laipsnių temperatūroje, kaip ir apdorojant kitus maisto produktus.

Europos maisto produktų saugos organizacijos produktų užterštumo departamento pirmininkė daktarė Helle Knutsen, vykdžiusi palmių aliejaus tyrimą, pažymėjo, jog, nors egzistuoja glicidolio kancerogeniškumo ir genotoksiškumo įrodymai, nėra nustatytas saugi minimų medžiagų vartojimo riba.

Taršiosios medžiagos gali gali būti ir kai kurių kitų augalinių aliejų, margarinų ir perdirbtų maisto produktų sudėtyje, tačiau maisto produktų saugos organizacija priskyrė juos prie potencialiai pavojingų tik palmių aliejaus sudėtyje.

Pasaulio sveikatos organizacija, Maisto produktų ir žemės ūkio organizacija taip pat išreiškė susirūpinimą dėl minėtų medžiagų, tačiau nesiėmė daryti įspėjimo dėl jų vartojimo.

Palmių aliejus pirmą kartą iššaukia tokius ginčus. Lapkričio mėnesį organizacija Amnesty International, besispecializuojanti žmogaus teisių srityje, išreiškė susirūpinimą tuo, jog stambios kompanijos, įskaitant Colgate-Palmolive, Nestle, Kellog, Procter & Gamble, Reckitt Benckiser ir Unilever, tam, kad gautų palmių aliejaus naudoja 8-mečių vaikų darbą, dirbančių pavojingomis sąlygomis Indonezijos plantacijose.

Jie aptiko, kad vaikai užsikraudavo ant savo pečių 25 kilogramų maišus su palmių vaisiais Singapūro kompanijai Wilmar ir Amnesty.

Palmių aliejus jau seniai siejamas su aplinkos būklės blogėjimu, tame tarpe ir su masiniais miško iškirtimais bei nykstančių gyvūnų rūšių, kaip pavyzdžiui orangutangų, gyvenamųjų vietų naikinimu.

Ferrero tikina, jog visi naudojami aliejai yra iš patikimų šaltinių. Jų kokybė patvirtinta racionalaus ir subalansuoto palmių aliejaus industrijos išvystymo (RSPO) Apvaliojo stalo narių, dalyvaujant stambiems gamintojams ir pirkėjams, kurie jo atžvilgiu nustato atitinkamus standartus.

Tačiau Apvaliojo stalo nariai buvo sukritikuoti daugelio nevyriausybinių organizacijų, kurios pasisako apie žemą šių standartų lygmenį. Tarptautinė ekologinė organizacija Greenpeace savo ataskaitoje už 2013 metus pažymėjo, jog RSPO standartai tarnauja jaunų miškų naikinimui, kad būtų atlaisvinta vieta palmių plantacijoms.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 243

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Emigravimas    -  2017-02-03, 09:52

    Valgiau ir valgysiu šitą gėrį 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......