infa.lt

Vitalijus Gailius: „Reikia bausti vairuotojus, kurie pagauti neblaivūs ir toliau važinėja“

10 sausio
12:54 2017
Vitalijus Gailius

Vitalijus Gailius | liberalai.lt nuotrauka

Nuo 2017 metų įsigaliojus griežtesnėms nuobaudoms neblaiviems ir apsvaigusiems vairuotojams, reikia užpildyti spragą ir sugriežtinti atsakomybę tiems, kurie ir toliau neteisėtai sėda prie vairo jau netekę vairuotojo pažymėjo. Tai numatančią naujojo Administracinių nusižengimų kodekso pataisą parlamente užregistravo Seimo narys Vitalijus Gailius.

V. Gailius siūlo įtvirtinti, kad tais atvejais, kai iš vairuojančio asmens dėl padarytų nusižengimų yra paimtas vairuotojo pažymėjimas taikant procesines priemones, neteisėtas vairavimas užtrauktų baudą nuo 450 iki 700 eurų. Šiuo metu už tokį nusižengimą taikoma bauda siekia nuo 10 iki 12 eurų ir yra skiriama už tai, kad vairuotojas policijos pareigūnui negali pateikti galiojančio vairuotojo pažymėjimo.

„Dabar iš neblaivaus įkliuvusio vairuotojo paėmus vairuotojo pažymėjimą ir jam toliau vairuojant gali būti skiriamos tik simbolinės administracinės baudos, niekaip neatgrasančios pažeidėjo. Tai galioja tuo laikotarpiu, kol laukiama galutinio nutarimo dėl teisės vairuoti atėmimo ar apribojimo. Šioje vietoje reikia užpildyti spragą ir parodyti, kad jau anksčiau neblaivus pričiuptas vairuotojas negali vėl neteisėtai sėsti prie vairo. Jei prioritetas yra saugumas keliuose, tai negali būti toleruojama“, – teigia Seimo narys V. Gailius.

Siūloma Administracinių nusižengimų kodekso pataisa ir didesnės baudos prasižengusiems vairuotojams galiotų tiek nagrinėjant bylas administracinių nusižengimų tvarka, tiek taikant baudžiamąją atsakomybę.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujasis Administracinių nusižengimų kodeksas, pagal kurį administracinė atsakomybė neblaiviems vairuotojams bus taikoma tik nustačius ne daugiau nei 1,5 promilės neblaivumą. Asmenims, kurie vairavo transporto priemonę ir jų kraujyje aptikta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 1 metų.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...