infa.lt

Prancūzija pasiruošusi prorusiškam posūkiui

30 gruodžio
03:15 2016

F. Fijonas ir M.Le Pen

Kai Prancūzijoje pavasarį bus išrinktas naujasis prezidentas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, greičiausiai, gaus naują sąjungininką Europos širdyje“, – rašo Metju Doltonas (Matthew Dalton) straipsnyje The Wall Street Journal.

Bet kurio iš pagrindinių kandidatų pergalė – Fransua Fijono ar Marine Le Pen – gegužės mėnesio Prancūzijos prezidento rinkimuose (rinkimai), gresia rimtu smūgiu ES sankcijų prieš Maskvą politikai, kuri yra Rusijos karinės agresijos sulaikymo strategijos kontinente pagrindu, rašoma straipsnyje

„Ar protinga, turint omenyje, kad sankcijų politika nedavė absoliučiai jokių rezultatų, o tik nuskurdino prancūzų fermerius, stumti Rusiją ir link diplomatinių klaidų, ir tuo pat metu Azijos link? – užduoda klausimą Fijonas debatų metu. – Aš manau, jog ši politika žlugo“.

Europiečių diplomatai dabar bando suprasti, ką darys Fijonas, atsidūręs prezidento pareigose.

„Prancūzijoje egzistuoja skirtingi „draugiškumo Rusijai atspalviai“, – pareiškė vienas ES diplomatas. – Lyginant su Marine Le Pen, Fransua Fijonas ne toks jau ir blogas“.

Pasak analitikų, Prancūzijos ir Vokietijos tarpusavio santykiai padarys didelę įtaką Fijono svarstymams. Jis kalbėjo apie tai, jog prioritetu padarys santykių stiprinimą su Berlynu, rašo autorius, primindamas apie tai, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel padėjo nemažai pastangų tam, kad išsaugotų Europos vienybę sankcijų klausimu.

„Fransua Fijonas metų metais kūrė santykius su Putinu. Jie dažnai susitikdavo, kai Fijonas buvo premjeru prie tuometinio Prancūzijos prezidento Nicolo Sarkozy, pradedant nuo 2007 metų. 2013-aisiais Fijonas buvo garbės svečiu Putino organizuotame Rusijoje politikų susitikime“, – rašoma straipsnyje.

„Pastaruoju metu Fijonas bando minimizuoti asmeninius kontaktus su Putinu, tvirtindamas, jog jie ne draugai. Jis apibrėžė savo poziciją Rusijos atžvilgiu, kaip padiktuotą praktinės būtinybės, pareiškęs, iš esmės, jog šalis pernelyg didelė ir įtakinga, kad su ja pyktis“, – pastebi leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 97

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....