infa.lt

Trampas tikisi su Henrio Kissindžerio pagalba atkurti santykius su Maskva, pripažįstant jos dominavimą potarybinėje erdvėje

29 gruodžio
16:25 2016

Donaldas Trampas ir Henris Kissindžeris

Donaldas Trampas (Donald Trump) svarsto galimybę pasinaudoti buvusio JAV valstybės sekretoriaus, Henrio Kissindžerio (Henry Kissinger) pagalba, atkuriant Vašingtono santykius su Rusija, rašoma theaustralian.com.au tinklapyje.

Kremlius palankiai sutiko naujieną apie tai, jog 93 metų amžiaus amerikiečių politikos patriarchas, jau pravedęs eilę konsultacijų su Trampu, gali suvaidinti svarbų vaidmenį formuojant amerikiečių politiką.

Kaip yra tvirtinama, Kissindžeris patarė Trampui sukurti sankcijų Maskvai panaikinimo planą, leidžiantį „pripažinti Rusijos dominavimą“ potarybinėje erdvėje – Baltarusijoje, Ukrainoje, Gruzijoje ir Kazachstane.

Vokiečių Bild duomenimis, vakarų spec-tarnybos mano, jog šie žingsniai gali būti dalimi, kur kas platesnės, Kissindžerio suformuotos strategijos, kuria sekant, Rusija gali pasitraukti iš Rytų Ukrainos mainais į tai, kad Vakarai atsisakys kritikos dėl Krymo.

Sprendimas leisti Kremliui pilną veiksmų laisvę teritorijoje, kurią jis laiko savo galiniu kiemu, pradžiugins Maskvą.

Pasak Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo, „Kissindžeris yra vienas išmintingiausių ekspertų, turinčių gilias žinias apie Rusijos reikalus ir Rusijos-Amerikos santykius“.

Rinkiminės kampanijos metu Trampas ne kartą buvo pareiškęs, jog jis palaiko santykių gerinimą su Rusija.

Henris Kissingeris, kuris buvo patarėju nacionalinio saugumo klausimais prie prezidento Ričardo Niksono (Richard Nixon) ir Džeraldo Fordo (Gerald Ford), pirmą kartą susitiko su Putinu 90-aisiais metais ir aplankė jį, tai tas tapo prezidentu.

Tarp jų susiklostė geri santykiai po to, kai išaiškėjo, jog jie abu pradėjo savo karjerą žvalgyboje.

Šį mėnesį Kissindžeris apibūdino Rusijos lyderį, buvusį KGB darbuotoją, kaip „žmogų su dideliu vidinio ryšio su rusų istorija, kaip jis ją įsivaizduoja, pojūčiu“.

Politikas paragino Vakarus prisiimti dalį atsakomybės už konfliktą Ukrainoje. Viename iš interviu 2014 metais jis pasakė, jog Krymas tai „ypatingas atvejis“, ir nors Rusijos įvykdyta Krymo pusiasalio aneksija neteisėta, tačiau tai „nėra žingsnis į globalų viešpatavimą“.

Trampas rinkiminės kampanijos metu pareiškė, jog jis apsvarstys Krymo aneksijos pripažinimo galimybę ir sankcijų panaikinimą Maskvos atžvilgiu.

Kissindžeris ir išrinktasis prezidentas visiškai skirtingi žmonės – vienas patyręs diplomatas, o kitas – įžūlus populistas – bet jie jau buvo ne kartą susitikę. Kaip rašo amerikiečių leidinys Politico, Kissindžeris „pozicionuoja save kaip galimą tarpininką“ santykiuose su Maskva.

Senasis politikas yra prieštaringa figūra. Jis gavo Nobelio taikos premiją 1973 metais už savo pastangas sustabdyti karą Vietname, tačiau buvo kritikuojamas už JAV bombardavimų Kambodžoje sprendimą.

Maskvoje jis atsimenamas kaip vienas 1970-ųjų metų santykių perkrovos tarp TSRS ir JAV architektų.

susijusi tema:

Senas Putino pašnekovas Henris Kissindžeris daro Trampui reveransus

Gerbiami skaitytojai, būsime dėkingi už bet kokią Jūsų paramą infa.lt svetainei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 189

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...