infa.lt

Marine Le Pen pažadėjo užbaigti Briuselio viešpatavimą Europoje

25 gruodžio
19:42 2016
Marine Le Pen

REUTERS/Benoit Tessier

Prancūzų partijos „Nacionalinis frontas“ lyderė Marine Le Pen paragino ES šalis užbaigti su Briuselio viešpatavimu kontinente, rašo The Daily Express. Ji palaikė suartėjimą su Rusija ir griežtai sukritikavo, kaip ji išsireiškė, NATO įsikišimą į Rytų Europos reikalus.

„Frexit taps dalimi mano politikos – pareiškė Le Pen savo interviu graikų laikraščiui Dimokratia. – Tautai turi būti suteikta galimybė nubalsuoti už išsilaisvinimą iš vergijos ir šantažo, primestų Briuselio technokratų, kad susigrąžintų savo šalies suverenitetą“.

Interviu su prancūzų politike buvo paskelbtas terakto Berlyne fone. Tunisietis Anis Amri su krovininiu automobiliu taranavo minią, susirinkusią kalėdinėje mugėje vokiečių sostinės centre. To pasekoje žuvo 12 žmonių. Nusikaltėlis pabėgo, tačiau vėliau buvo nušautas Italijoje.

„Aš esu prieš politiką, padedančią didėti imigrantų srautui į Europą, kuri negali jų priimti, – pabrėžė Le Pen. – Šį migracijos cunamį būtina apriboti. Europa negali aprūpinti jų visų darbu ir galimybe praturtėti“.

 

Kandidatė į Prancūzijos prezidentus taip pat pareiškė, jog NATO – pasenusi organizacija, kurios poreikis atkrito pasibaigus šaltajam karui. „Alkjansas buvo sukurtas tais laikais, kai egzistavo rizika iš Varšuvos bloko pusės ir vyko Tarybų Sąjungos plėtra. TSRS daugiau nebeegzistuoja, kaip ir Varšuvos sutartis. Tačiau Vašingtonas išsaugojo NATO, kad siektų savo tikslų Europoje“, – mano Le Pen.

Jos požiūris daugeliu aspektų sutampa su išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) nuomone, pabrėžia The Daily Express. Taip pat Trampas išreiškė pageidavimą atkurti santykius su Rusija, atšalusius prie Obamos administracijos, ir davė suprasti, jog pasistengs suartėti su Maskva.

Gerbiami skaitytojai, būsime dėkingi už bet kokią Jūsų paramą infa.lt svetainei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 286

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......