infa.lt

WikiLeaks: Rusija neprisidėjo nulaužiant JAV demokratų paštą – juos išdavė savi

16 gruodžio
01:01 2016

Craig Murray

WikiLeaks atstovas pareiškė, jog Demokratų partijos elektroninius laiškus organizacija gavo iš žmonių, turinčių prie jų „legalią prieigą“, o rusų hakeriai neturi su tuo nieko bendro. Apie tai praneša Daily Mail.

Kreigas Miurėjus (Craig Murray), WikiLeaks bendražygis, davė interviu britų leidiniui, kuriame pažymėjo, jog iš paskelbtos informacijos „niekas nebuvo gauta iš Rusijos“. „Šaltinis turėjo legalią prieiga prie informacijos. Dokumentai buvo gauti vidinio informacijos nuotėkio, o ne hakerių atakų dėka“, – pabrėžė Miurėjus.

Pasak Miurėjaus, anksčiau užėmusio Britanijos pasiuntinio Uzbekistane postą, žmonės, pateikę dokumentus, priėmė tokį sprendimą iš „pasišlykštėjimo Hillary Klinton fondo korupcija, o taip pat nelygiomis sąlygomis, kuriose atsidūrė Bernis Sandersas (Bernie Sanders) išankstinių rinkimų metu“.

Buvęs diplomatas neatskleidė šaltinio, iš kurio buvo gauti dokumentai. Vietoje to jis rekomendavo atkreipti dėmesį į paskelbto susirašinėjimo turinį, kuris gali būti įdomus saugumo tarnyboms. Konkrečiai, jis nurodė, jog Klinton rinkimų štabo vadovo Džono Podestos (John Podesta) rašytuose laiškuose galima aptikti susirašinėjimą su Saudo Arabijos interesų lobistais.

Pasak Miurėjaus, jis nutarė pateikti atvirą pareiškimą, kadangi JAV žvalgyba pradėjo skleisti versiją apie tai, esą šie dokumentai buvo perduoti WikiLeaks iš rusų pusės. „Aš nesuprantu, kodėl CŽV sako, jog informacija gauta iš rusų hakerių, jeigu valdyboje turi žinoti, jog taip nėra. Nepriklausomai nuo to, nulaužė rusai [paštą] Demokratinės partijos komiteto ar ne, dokumentai, paskelbti WikiLeaks, buvo gauti ne iš jų“, – pastebėjo buvęs pasiuntinys.

Šis Miurėjaus pareiškimas pateikia visiškai priešingą oficialiai JAV žvalgybos versijai poziciją apie tai, kad WikiLeaks publikuoti dokumentai, esą buvo gauti įsilaužimo keliu, įvykdyto rusų hakerių.

Beje, WikiLeaks vadovas Džulianas Asandžas ir anksčiau buvo pareiškęs, jog dokumentų nuotėkyje Rusija nedalyvavo. „Hillary Klinton ne kartą darė melagingus pareiškimus apie tai, jog 17 žvalgybos agentūrų duomenimis, Rusija buvo mūsų publikuotų duomenų šaltinis. Tai netiesa. Mes galime pasakyti, kad Rusijos vyriausybė nėra šaltinis“, – pabaigė Asandžas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...