infa.lt

Reakcija: ES paragino Rusiją atšaukti „Bosch” ir „Ariston” kompanijų perdavimą „Gazprom” įmonei

28 balandžio
06:45 2024
Vlaadimiras Putinas skelbia apie mobilizaciją

vaizdo įrašo kadras

Europos Sąjunga paragino Rusijos valdžios institucijas atšaukti sprendimą laikinai perduoti Vokietijos „Bosch” ir Italijos „Ariston” verslą Rusijoje „Gazprom” patronuojamajai įmonei.

Europos užsienio veiksmų tarnyba pareiškime nurodė, kad Rusijos taikomos priemonės pažeidžia tarptautinę teisę.

„Gazprom” grupei priklausančiai Rusijos kompanijai, perduotas Italijos ir Vokietijos bendrovių įmonių „laikinas išorinis valdymas”. Šios priemonės, nukreiptos prieš teisėtą ekonominę veiklą, yra dar vienas įrodymas, kad Rusija nepaiso tarptautinės teisės”, – sakoma pareiškime.

Pasak ES, Rusijos valdžios institucijų sprendimas patvirtina, kad Rusija yra „nenuspėjama veikėja” ekonomikos srityje ir kuria užsienio investuotojams nepalankią verslo aplinką.

„Europos Sąjunga ragina Rusiją atšaukti šias priemones ir ieškoti priimtinų sprendimų su Europos bendrovėmis”, – pabrėžiama pareiškime.

Vakar, balandžio 26 d., Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo Vokietijos buitinės technikos gamintojos „Bosch” (BSH Household Appliances LLC) ir Italijos vandens šildymo sistemų gamintojos „Ariston” (Ariston Termo Rus LLC) turtas laikinam valdymui Rusijoje perduodamas  AO „Gazprom Domestic Systems” (100% priklauso PJSC „Gazprom”).

Nuo 2023 m. pabaigos „BSH Household Appliances LLC” yra vienintelė bendrovė, kuriai Rusijoje atstovavo „Bosch”. Vokietijos bendrovė 2022 m. kovą paskelbė apie verslo mažinimą „dėl požymių, kad jos gaminių dalys galėjo būti naudojamos ne civiliniais tikslais”.

Bendrovė „Ariston” Rusijos rinkoje veikia nuo 1995 m. Nuo 2005 m. Vsevoložske, Leningrado srityje, veikia „Ariston Thermo Group” akumuliacinių vandens šildytuvų gamybos gamykla.

infa.lt: Naivu buvo tikėtis, kad Putinas nuolankiai priims visas Vakarų sankcijas, nepabandęs atsakyti kažkuo panašiu, kas yra jo dispozicijoje, tegu ir mažesnėmis apimtimis. Jis yra pasakęs, kad Rusija negali simetriškai reaguoti į sankcijas, nes neturi pas save tiek Vakarų aktyvų, tačiau gali reaguoti asimetriškai, ką, matomai, dabar ir matome.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. A5    -  2024-04-28, 07:27

    🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai tu jau turi alkoholizmo problemą savyje....

aha

perskaitai rusišką propagandą ir perrašai čia. Va tai tu tikrai supranti, tik durniumi apsimeti....

Sia

jankia istroske kraujo...

auto lietuviškai reiškia savaime. Todėl galėtų būti savijudulis😀...

tėvelis ir anūkėlis...

Ne visai. Niekas nieko ten negamina (nemoka ir neturi kuo). Tiesiog perklijuoja etiketes. Toks "biznio...

Ka galima asskyt.Jeigu Karbauskis ir Veryga yra,galimai invalidai,tai jiems alkoholis sukelia problemu,o normaliem žmonem- ne.Jie,paprasčiausiai,negali...