infa.lt

JAV žvalgyba mano, kad Putinas nėra susijęs su Navalno mirtimi

27 balandžio
12:22 2024

Aleksejus Navalnas Foto: AP / NTB

The Wall Street Journal” leidinys cituoja šaltinius, teigiančius, kad, JAV žvalgybos duomenimis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nedavė įsakymo nužudyti Rusijos opozicijos aktyvistą Aleksejų Navalną.

WSJ teigimu, tokias išvadas padarė CŽV, Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras ir Valstybės departamento žvalgybos skyrius.

WSJ šaltinių teigimu, Amerikos žvalgybos tarnybų vertinimas grindžiamas tiek įslaptinta žvalgybine informacija, tiek viešai žinomų faktų analize, įskaitant Aleksejaus Navalno mirties laiką ir pasekmes Vladimiro Putino rinkimų kampanijai.

Kaip rašo WSJ, JAV žvalgybos agentūros apie savo išvadas pranešė savo kolegoms Europoje. Pasak laikraščio pašnekovų, kai kurios Europos šalys šią informaciją vertino skeptiškai.

Leonidas Volkovas, Aleksejaus Navalno bendražygis (gyvenantis Lietuvoje), JAV žvalgybos tarnybų versiją laikė neįtikinama.

Kaip pažymi WSJ, 2024 m. vasario 9 d. – likus savaitei iki Aleksejaus Navalno mirties – Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir JAV prezidentas Joe Bidenas aptarė apsikeitimo kaliniais sandorį.

Po derybų šalys apsisprendė aptarti Vadimo Krasikovo iškeitimą į Aleksejų Navalną. WSJ rašė, kad informaciją apie galimus mainus Vladimiras Putinas turėjo gauti iš tarpininkų.

Kovo 18 d. V. Putinas patvirtino, kad likus kelioms dienoms iki Aleksejaus Navalno mirties „kai kurie kolegos” perdavė jam informaciją apie galimus opozicijos aktyvisto mainus į kalinius Vakarų šalyse. Pasak Rusijos prezidento, jis sutiko su mainais su sąlyga, kad A. Navalnas daugiau negrįš į Rusiją.

Aleksejus Navalnas atliko 19 metų laisvės atėmimo bausmę specialiojo režimo kolonijoje Charpe. Vasario 16 d. Jamalo-Neneco autonominės apygardos Kalėjimų departamentas pranešė, kad A. Navalnui pasivaikščiojimo metu pasidarė bloga, jis prarado sąmonę ir medikams nepavyko jo išgelbėti.

Opozicionieriaus motinai išduotoje medicininėje pažymoje buvo parašyta, kad mirties priežastys – natūralios. Kovo 1 d. jis buvo palaidotas Borisovo kapinėse.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vel vyro ieskai,Jolantele.Jau čia atlindai su savo vatinem naujienom,nors neskaitau ju...

Už alų ir skalbimo miltelius istojom i EU!...

OhO

ватные новости - Viktorovna...

Kuo skubiau reikia Lietuvon pakviesti ¨faktiskai¨ laimejusi rusijos prezidento rinkimus ir sudaryti rusijos prezidentura emigracijoje.Galima...

Musu vaikai besalygiskai tiki liberalkonservu neobolsevikine propoganda ir su komjaunuolisku ryztu eis pertvarkyti pasauli...

Lietuvos kariai yra labai patyre kare todel normalu kad mokys trecius metus fronto linijoje stovinti...

Konservatoriai veikia yra rusų naudai. Šis manau tautos išdavikų bandymas išsiųsti karius į Ukrainą karių...