infa.lt

Seime siūloma alkoholio reklamos nelaikyt reklama

23 balandžio
18:38 2024

Miega girtas ant žolės

Seimo valdantieji po svarstymo pritarė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma nustatyti vienodas sąlygas mugėse, parodose ir masiniuose renginiuose skirtingus alkoholinius gėrimus pardavinėjantiems verslininkams.

Pagal svarstomus pakeitimus, verslininkai mugėse, parodose ir masiniuose renginiuose galėtų prekiauti iki 15 laipsnių siekiančiais alkoholiniais gėrimais, t. y. iki 8,5% stiprumo alumi ir sidru ir iki 15% stiprumo kitais alkoholiniais gėrimais.

Tokiu būdu jie galėtų prekiauti ir kitais alkoholiniais gėrimais, tokiais kaip vynas, silpni alkoholiniai kokteiliai ir likeriai. Šiuo metu mugėse ir masiniuose renginiuose galima prekiauti tik natūralios fermentacijos alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas iki 7,5 laipsnio, parodose – natūralios fermentacijos alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 13 proc.

Pakeitimais taip pat siekiama patikslinti išimtis, kas nelaikoma alkoholio reklama. Alkoholio reklama nebūtų laikoma interneto platformose, pavyzdžiui, tokiose kaip „Bolt Food“, skelbiama su alkoholiu susijusi informacija. Šiuo metu tokios platformos, būdamos tik tarpininkės, bet netiesioginiai alkoholinių gėrimų pardavėjai, negali skelbti informacijos, kol neturi įsigijusios licencijos.

Be to, alkoholio reklama numatoma nelaikyti ir informacijos apie maisto ir alkoholinių gėrimų derinimo rinkinius, įmonių gautus apdovanojimus, alkoholinio gėrimo gamybos technologijas, tradicijas.

Naujomis nuostatomis taip pat siūloma leisti organizuoti degustacijas alkoholinių gėrimų gamybos patalpose. Šiuo metu degustacijos leistinos tik mugėse ir parodose.

Po svarstymo už šiuos teisės akto pakeitimus (projektas Nr. XIVP-3454(2) balsavo 63 Seimo nariai, prieš – 20, susilaikė 17 parlamentarų. Tam, kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.

infa.lt: Gal galima būtų ir nusikaltimo nelaikyt nusikaltimu, jei tai numatoma įstatymu? Kam tas smegenų plovimas? Jei norime mažinti alkoholio vartojimą – tai pirmiausia – nesiūlykime. Kam reikia – tie susiras be problemų patys. Kur parduotuvės – visi žino. Problema ta, kad alkoholio vartojimas smarkiai krito, todėl prireikė alkoholio reklamos, kurios jau net nenorima pripažinti reklama.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 165

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Gabrielė    -  2024-04-23, 18:54

    Jeigu dar kas balsuos už koncervatorius ir liberalus, tegul degs ugnyje kartu su jais.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vardas    -  2024-04-23, 21:38

    Leidimas prekiauti alkoholiu masiniuose renginiuose yra nutaikytas pirmiausiai į jaunimą, ne būtent jaunimas sudaro didžiąją masinių renginių dalyvių dalį. Šitie valdžioje esantieji į priklausomybes siekia įstumti pirmiausia jaunimą.
    Jaunimas yra manau šių masonų statytinių pirmiausias tikslas. Vaikai ir jaunimas yra nuolatinai propagandinami per feisbukus, tiktokus, bandomi demoralizuoti per tariamas gyvenimo įgūdžių pamokas (realiai tai homogenderizmo pamokos), būtent jaunimui yra legalizuojami narkotikai ir leidžiama alkoholio prekyba būtent ten, kur bazuojasi jaunimas.
    Ko tylime, tėvai???!!!!
    Ko laukiame, senai metas imtis veiksmų prieš šių masonų statyttinių savivaliavimą ir įžūlumą.
    Metas pakilti ir apginti savo vaikus.
    Dabar.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Balsuosiu    -  2024-04-24, 08:19

    pirmiausia uz ta valdzia,kuri panaikins BET KOKIA reklama! Todel,kad tai ne tik prievartine invazija i zmoniu samone ir pasamone,bet ir padidinti kastai viskam,atimamas brangus musu laikas,terorizuojama infosiukslynu. O kas del alkoholio,tai suaugusiam,veiksniam pilieciui,niekas nurodineti,riboti ir drausti – negali nieko,kas teisetsa ir legalu!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....