infa.lt

Kasmet tarptautinių oro reisų keleiviai perveža grynaisiais milijardus dolerių

22 balandžio
06:50 2024
Cham-Wings lėktuvas

asociatyvi nuotr.

Kasmet tarptautiniuose oro uostuose keleiviai kontrabanda perveža apie 100 mlrd. dolerių grynųjų pinigų, praneša „The Wall Street Journal” leidinys. Kaip vieną iš tokio didelio „oro linijų kontrabandos” kiekio priežasčių leidinys įvardija sugriežtintas saugumo taisykles bankuose.

Kaip pavyzdį WSJ primena 2020 m. istoriją, kai iš Londono Hitrou oro uosto į Dubajų buvo gabenami septyni lagaminai su grynaisiais pinigais.

The „Wall Street Journal” pažymi, kad bagažo patikra yra daugumai tarptautinių oro uostų brangiai kainuojanti procedūra, susijusi su įranga ir darbuotojais. Be to, ne visos šalys reikalauja, kad kirsdami sieną piliečiai deklaruotų pinigus valiuta.

Šios spragos, pasak britų teisėsaugos pareigūnų, leidžia iš Jungtinės Karalystės ir kitų šalių išvežti milijardus dolerių grynaisiais pinigais.

Kaip nurodo leidinys, viena iš populiariausių pinigų išvežimo krypčių yra Jungtiniai Arabų Emyratai. Tuo pat metu „The Wall Street Journal” kalbintas JAE pareigūnas teigė, kad Dubajus toliau stiprina kovos su neteisėtais finansiniais srautais priemones, be kita ko, dalydamasis duomenimis su Londonu.

Britanijos Nacionalinės nusikalstamumo agentūros vyresnysis tyrėjas Ianas Truby, kalbėdamas su WSJ, pabrėžė, kad pagrindinė oro uostų saugumo užduotis – užtikrinti skrydžių saugumą, o ne nustatyti nusikaltimus.

Emirates (vienos didžiausių pasaulio oro linijų bendrovių, kurios būstinė įsikūrusi Dubajuje) atstovas spaudai teigė, kad už kontrabandos aptikimą yra atsakingos šalies, iš kurios buvo paimti pinigai, valdžios institucijos.

Hitrou oro uosto, kuris 2020 m. buvo įsipainiojęs į vieną didžiausių grynųjų pinigų gabenimo iš Jungtinės Karalystės į JAE schemų, atstovas spaudai atsisakė komentuoti saugumo praktiką.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Tokio lygio "šaunuoliai" kaip š.korėja...

Amerikoje yra toks įstatymas. Tai kaip čia gaunas?...

Cha cha...saunuoliai....

Kaip buvo pas mus. Pirma atsirado užsienio agentai finansuojami per Atviros Lietuvos fondą ir kitas...

Esmė paprasta: bet kokios iš užsienio gaunamos lėšos privalo būti naudojamos skaidriai, t.y. privalomai deklaruojamas...

Tai

Kokie baisūs sutvėrimai tie seimavykai... daro ką nori, meluoja, nesiskaito su žmonių valia, Konstitucija. Realiai...

Gaila kad žurnalistai nepacituoja mums esminių priimto įstatymo nuostaų. Negaliu komentuoti tų citatų nematęs....