infa.lt

Vokietijos indeksas: Vengrijos demokratija prastesnė už Ukrainos, nors ta atšaukė rinkimus ir įvedė karinę padėtį

14 balandžio
06:30 2024

Viktoras Orbanas ir Džordžas Sorosas

Ukraina, kurioje nebevyksta rinkimai, pagal demokratijos lygį lenkia Vengriją, teigiama didelės Vokietijos žiniasklaidos grupės sudarytame indekse, kuriame remiamasi 10 ekspertų, iš kurių devynis tiesiogiai finansuoja milijardierius oligarchas Džordžas Sorosas (George Soros) ir jo Atviros visuomenės fondas, praneša „Remix” leidinys.

Rezultatus pateikė Vokietijos Bertelsmanno fondo sudarytas demokratijos indeksas, kuris buvo paskelbtas šios žiniasklaidos grupės leidžiamo laikraščio „Frankfurter Allurement Zeitung” spausdintame numeryje,

Nepaisant to, kad Vengrija turi veikiančią ir gyvybingą demokratiją, kurioje vyksta tikri rinkimai, indekse teigiama, kad šalis yra mažiau demokratiška nei Ukraina, kurioje galioja karo padėtis, uždraustos opozicinės partijos ir nevyksta rinkimai.

Anot dokumento analitiko, naujosios ES valstybės narės nuo 2004 m. padarė didžiulę politinę ir ekonominę pažangą, tik Lenkija ir Vengrija atstovavo arba vis dar atstovauja „politiškai autoritarinėms tendencijoms”.

„Nepaisant šalies narystės ES, nuo 2010 m. valdžioje esantis Viktoro Orbano vadovaujama Fidesz partija rimtai pakenkė iš pradžių gerai veikusiai Vengrijos demokratijai”, – tvirtina Ralphas M. Wrobelis, teigdamas, kad be Briuselio spaudimo Lenkija ir Vengrija būtų tapusios visiškai autoritarinėmis valstybėmis.

Tačiau verta pažymėti, kad kas dvejus metus sudaromas Bertelsmanno fondo reitingas grindžiamas šalių ekspertų nuomone, o ne faktais.

„Devyni iš dešimties „nepriklausomų Vengrijos ekspertų” yra iš „Political Capital” grupės.”

„Political Capital”, įkurta buvusio SZDSZ nario, kuri iš ankstesnių Ferenco Gyurcsany ir Gordono Bajnai socialistų vyriausybių gavo šimtų milijonų forintų vertės sutartis dėl konsultacijų komunikacijos klausimais, ir, žinoma, tarp jos rėmėjų randame George Soroso vadovaujamą Atviros visuomenės fondą”, – anksčiau nurodė vyriausybės atstovas spaudai Zoltánas Kovácsas.

Kovácsas pridūrė, kad „Bertelsmann Group”, be kita ko, yra RTL televizijos savininkė. Ankstesnėje analizėje Vengrijos naujienų portalas „Mandiner” nurodė, kad ši grupė, prisidengdama proeuropietiškumu, įsitvirtino ES institucijose.

infa.lt: vengrų kilmės milijardierius globalistas Džordžas Sorosas nepraleidžia progos pakenkti Vengrijai. Ir yra už ką, – pastaroji išspyrė iš šalies visus Soroso institutus ir uždraudė šalyje jo veiklą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...