infa.lt

„Laisvės partija” siūlo drausti viešuosiuose pirkimuose dalyvauti verslams, kurie vykdo veiklą Rusijoje

12 balandžio
05:43 2024

Seimo kanceliarijos archyvo nuotrauka

Seimo Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė pristatė įstatymo projektą, kuriuo siekiama drausti viešuosiuose pirkimuose dalyvauti verslams, kurie vykdo veiklą Rusijoje, Baltarusijoje, Rusijos aneksuotame Kryme, Moldovos Vyriausybės nekontroliuojamoje Padniestrės teritorijoje arba Sakartvelo Vyriausybės nekontroliuojamose Abchazijos ir Pietų Osetijos teritorijose, bei taip tiesiogiai ar netiesiogiai remia agresiją prieš Ukrainą.

Anot parlamentarės, šis projektas sudarytų geresnes sąlygas užtikrinti nacionalinio saugumo interesus. Įstatymo projektą Seimo narė I. Pakarklytė parengė konsultuodamasi su Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Ukrainos pergalė prieš agresorių yra Lietuvos nacionalinio saugumo interesas, todėl įmonių, veikiančių minimose valstybėse ir teritorijose, dalyvavimas, sudarant sandorius su viešojo sektoriaus subjektais, kelia riziką nacionaliniam saugumui“, – sako I. Pakarklytė.

Pasak Pakarklytės, įvertinus praktikoje susiklosčiusias situacijas, kai turint informacijos ar pagrįstų įtarimų, kad tam tikras verslas vykdo veiklą Rusijoje ar Baltarusijoje, ir taip tiesiogiai ar netiesiogiai prisideda prie agresijos prieš Ukrainą finansavimo, nėra aiškaus teisinio pagrindo, kaip tokį ūkio subjektą laikyti neatitinkančiu nacionalinio saugumo interesų ir nesudaryti su juo sandorio.

„Siekiant užkirsti kelią tokioms situacijoms, siūlau nustatyti papildomą kriterijų, kurį vertintų Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija, priimdama sprendimą dėl sandorio ar sandorio šalies atitikimo nacionalinio saugumo interesams.

Akivaizdu, kad Rusijoje dirbančios lietuviško kapitalo įmonės moka mokesčius į biudžetą, kuris skirtas agresijai prieš Ukrainą ir kenkėjiškai veiklai Lietuvos atžvilgiu. Agresoriui mokesčius mokantys verslai negali tikėtis užsidirbti Lietuvos viešųjų pinigų“, – tikina I. Pakarklytė.

Šiems Lietuvos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo pokyčiams dar turės pritarti Seimas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 47

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...