infa.lt

Anglija riboja lyties keitimo preparatus jaunimui, tai yra didelio pokyčio Europoje dalis

10 balandžio
11:15 2024
Transseksualų "Drag Show"

AP vaizdo įrašo kadras

Penkios Europos šalys neseniai apribojo paauglių, turinčių lyties sutrikimų, „gydymą” hormonais. Jos neuždraudė paties gydymo kaip tokio, kaip tai padarė daugelis JAV valstijų.

Anglijos nacionalinė sveikatos tarnyba šį mėnesį pradėjo riboti lyties sutrikimų turinčių vaikų „gydymą” preparatais ir tapo penktąja Europos šalimi, apribojusia šių preparatų vartojimą, nes trūksta įrodymų apie jų naudą, tuo pačiu nerimaujant dėl ilgalaikės žalos, praneša „The New York Times” leidinys.

Anglijos pokyčius lėmė antradienį vakare paskelbta nepriklausomos pediatrės daktarės Hilary Cass ketverių metų apžvalga. „Daugumai jaunų žmonių medikamentinis gydymas nebus geriausias būdas su lytimi susijusiems sutrikimams valdyti”, – teigiama ataskaitos išvadose.

Su tuo susijusiame redakciniame straipsnyje, paskelbtame medicinos žurnale, daktarė H. Cass teigia, kad įrodymai, jog jaunuolių lyties sutrikimų „gydymas” yra naudingas, buvo „pastatyti ant netvirtų pamatų”.

N.H.S. nebesiūlys medikamentų, blokuojančių lytinį brendimą, išskyrus pacientams, dalyvaujantiems klinikiniuose tyrimuose. Ataskaitoje rekomenduojama, kad tokie hormonai, kaip testosteronas ir estrogenas, kurie skatina negrįžtamus fizinius pokyčius, nepilnamečiams būtų skiriami „itin atsargiai”. (Gairės netaikomos privačiai dirbantiems gydytojams, kurie aptarnauja nedidelę dalį gyventojų).

Šis Anglijos žingsnis yra platesnio masto pokyčių Šiaurės Europoje, kur sveikatos apsaugos pareigūnai susirūpinę dėl pastaraisiais metais išaugusios paauglių lyties sutrikimų medikamentinio „gydymo” paklausos, dalis.

Daugelis pacientų taip pat turi psichikos sveikatos sutrikimų, dėl kurių sunku nustatyti pagrindinę jų sutrikimų, vadinamų lyties disforija, priežastį.

2020 m. Suomijos sveikatos agentūra apribojo medikamentinę intervenciją, rekomenduodama psichoterapiją kaip pagrindinį lyties disforiją turinčių paauglių gydymą. Po dvejų metų Švedija apribojo hormoninę intervenciją iki „išskirtinių atvejų”.

Gruodžio mėnesį Norvegijos regioninės sveikatos priežiūros institucijos jaunimo lyties mediciną įvardijo kaip „bandomąjį gydymą”, o tai reiškia, kad hormonai bus skiriami tik klinikiniuose tyrimuose dalyvaujantiems paaugliams.

O Danijoje pagal naujas šiais metais baigiamas rengti gaires hormonus gaus tik transseksualūs paaugliai, kurie lyties disforiją patiria nuo ankstyvos vaikystės.

Kelios transseksualų teisių gynimo grupės Europoje pasmerkė šiuos pakeitimus, teigdamos, kad jie pažeidžia pilietines teises ir gilina pertemptų sveikatos priežiūros sistemų problemas.

Anglijoje 2023 m. pabaigoje, N.H.S. duomenimis, į laukiančiųjų lyties keitimo paslaugų sąrašą buvo įtraukta apie 5 800 vaikų.

[…]

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 66

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...