infa.lt

Nyderlandai į Lietuvą pratyboms atsiunčia „Patriot“ raketų sistemą

30 kovo
19:30 2024
Patriot raketų sistemos žemė-oras

Patriot. Foto: Radovan Stoklasa / Reuters

KAM pranešimas

Nyderlandai priėmė sprendimą šią vasarą Lietuvoje kelioms savaitėms dislokuoti ilgojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“. Nyderlandų karinis vienetas Lietuvoje treniruosis kartu su Lietuvos kariuomenės vienetais.

„Nyderlandų „Patriot“ sistemų dislokavimas mūsų šalyje – puiki žinia. Tokio pobūdžio pratybos prisideda prie Vilniaus viršūnių susitikime patvirtinto NATO rotacinio oro gynybos modelio įgyvendinimo.

Dėkojame Nyderlandams už nuolatinį indėlį į Baltijos regiono ir ypač Lietuvos saugumą. Nyderlandų karių dalyvavimas NATO priešakinių pajėgų batalione, Baltijos oro policijos misijoje, NATO pajėgų integravimo vienete yra labai reikšmingas Baltijos šalių saugumui.

Šiuo žingsniu stipriname ir mūsų bendradarbiavimą oro gynybos srityje“, – sakė naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Nyderlandų gynybos ministerijos išplatintame spaudos pranešime cituojama ministrė Kajsa Ollongren teigia, kad pratybomis Lietuvoje atvykstantis Nyderlandų padalinys prisidės prie NATO oro gynybos parengties. „Tai svarbus signalas mūsų sąjungininkams rytiniame flange: galite pasikliauti Nyderlandais, taip pat ir oro erdvės gynybos srityje“, – sakė ji.

Šią vasarą vyksiančiose pratybose bus treniruojamas gebėjimas per itin trumpą laiką perkelti oro gynybos sistemas bei padalinius ir sklandžiai juos integruoti oro gynybos užduočių vykdymui.

Praėjusiais metais Vilniaus viršūnių susitikime NATO priėmė sprendimą dėl Rotacinio oro gynybos modelio, skirto stiprinti NATO integruotą oro ir priešraketinę gynybą. Šis modelis leidžia taikos metu treniruotis sklandų ir greitą perėjimą į oro gynybos užduočių vykdymą bei sustiprinti atgrasymą ir gynybą oro gynybos srityje.

Rotacinis oro gynybos modelis veiks šalia NATO oro policijos misijos. Lietuva aktyviai siekia kuo dažnesnio sąjungininkų naikintuvų ir antžeminių oro gynybos sistemų buvimo ir pratybų Lietuvoje Rotacinio oro gynybos modelio rėmuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......