infa.lt

Aurelijus Veryga atsiima kandidatūrą LR Prezidento rinkimuose – LVŽS rems I. Vėgėlę

30 kovo
06:40 2024

Ignas Vėgėlė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Taryba priėmė sprendimą neskaldyti tradicinių vertybių rinkėjų balsų ir atsiima Aurelijaus Verygos kandidatūrą LR Prezidento rinkimuose.

Pasak partijos pirmininko Ramūno Karbauskio, partija priėmė tokį sprendimą, nes galvoja apie Lietuvos ateitį, kuri bus sėkminga, jei valstybei visuose sprendimų priėmimo lygmenyse daugiau nedalyvaus dabartinės valdančiosios daugumos atstovai, o valdžios vairą į savo rankas perims racionalūs, atsakingi, nesavanaudžiai ir už savo šalies interesus kovojantys politikai.

Ramūnas Karbauskis teigia, kad Taryba įvertino viešosios nuomonės apklausų duomenis, kuriuose aiškiai matyti, jog LVŽS rėmėjų balsai pasiskirsto tarp Aurelijaus Verygos, Igno Vėgėlės ir Gitano Nausėdos.

„Gerbiame rinkėjų pasirinkimą ir suprantame, jog situacija klostosi taip, kad konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė nepateks į antrą turą, jei Ignas Vėgėlė surinks pakankamai balsų. Todėl būtinas Aurelijaus Verygos pasitraukimas iš rinkimų kampanijos“, – teigia R. Karbauskis.

Anot jo, jeigu situacija susiklostys taip, kad Ignas Vėgėlė pateks į antrą turą, tai bus geriausias ženklas valdantiesiems, kad jų politinė kryptis nepriimtina absoliučiai Lietuvos gyventojų daliai.

„Raginu ir kitus kandidatus į Prezidentus, kurie sakosi atstovausiantys tradicines vertybes, atsiimti savo kandidatūras ir sustiprinti I. Vėgėlės pozicijas“, – sako R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, partijos Taryba kviečia Aurelijų Verygą vesti sąrašą į Europos Parlamento rinkimus. Jam siūlomas pirmasis numeris kandidatų į EP sąraše.

Neseniai Ignas Vėgėlė ir Aurelijus Veryga buvo susitikę „aptarimui”, apie ką Ignas Vėgėlė parašė savo Facebook paskyroje. Matomai po šio aptarimo-pasitarimo ir buvo priimtas toks LVŽS sprendimas remti Vėgėlę, suprantant, kad A.Veryga po jo Sveikatos ministro karjeros žadina rinkėjams labai nemalonius atsiminimus, susijusius su „Geri vaikai tėvų nelanko” ir kitus karantinų bei kaukių fokusus.

Iš LR prezidento rinkimų lenktynių pasitraukė Valdas Tutkus, nesurinkęs reikiamo skaičiaus parašų. Kaip jis paskelbė – pritrūko vos 217 parašų.

Eduardas Vaitkus skelbiasi surinkęs reikalingą parašų skaičių (virš 30 tūkst), tarp jų daugiau kaip 15 tūkst popierinių parašų.

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 442

Žymos:

Atsiliepimų 17

  1. Manau.    -  2024-03-30, 07:44

    Kad labai išmintingas sprendimas. Mokėjimas nusileisti rodo brandą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tai kieno Krymas, Ignai? :)))    -  2024-03-30, 07:47

    bet Vėgėlė už tą pačią užsienio politiką: prieš Rusiją, Baltarusiją, už Nato, už Izraelį etc.
    ką jis keis, jei varys tą pačią dūdelę, nes prezidentas atsako už užsienio politiką….

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2024-03-30, 11:22

      Tai čia tu „sugadinai orą” su „ruski smrad”?… Beje Vėgėlė ir už Rusija (be putino) ir už baltarusia (be Lukašenkos) :)))

      Atsakyti į šį komentarą
      • Žmogus juk tą patį parašė, Vėgėlė dirba toliau taip pat.    -  2024-03-30, 15:39

        gal nelabai supratai
        ką parašė..
        juk apie tai žmogus ir rašė, kad jis kaip ir mūsų valdžia, aiškina kaimynams kaip gyventi ir ką rinkti pagal Amerikos dūdelę šokant. todėl jis tą pačią politiką vykdys kaip ir vykdė LT valdžia iki šiol. Skirtumo jokio…

        Atsakyti į šį komentarą
        • Hm    -  2024-03-30, 17:15

          Rusija ir Baltarusija mums ne draugai, bet kaip ir pats Vėgėlė pareiškė laidoje Panorama- santykiai su kaimynais galėtų būti geresni… Nors aš čia su juo nesutikčiau, jei kaimynas girtuoklis ir nuolatos kabinējasi, kaip ruskija, vadinasi progai pasitaikius reikia ” duot į snukį” jei kitaip nesupranta. Susikalbėti galima su norinčiais kalbėti, o ne kabinėtis.

    • ZITA    -  2024-04-01, 22:36

      Bet apgauti savo 30 000 rinkėjus yra labai nesąžininga..

      Atsakyti į šį komentarą
    •    -  2024-04-01, 23:16

      Tik už EDUARDĄ VAITKŲ !

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Hrrr    -  2024-03-30, 09:38

    Vėgėlė faktiškai tas pats Nausėda, Lygiai toks pats „antisisteminis”. Tik anas nuo bankų buvo, o šitas nuo advokatūros.

    Aplamai pakalba gražiai, tačiau konkrečiais ir svarbiais Lietuvai klausimais tęs valdančiųjų politiką.

    Tėvas stambus verslininkas (Vilpra, Martynas Vėgėlė, 2022 m apyvarta beveik 54 mln eurų), nuolat dosniai rėmė D.Grybauskaitę. Ar panašu, kad jis antisisteminis?

    Dabar remia savo sūnų, tad čia dar stambaus verslo parama Vėgėlei. Verslas + teisininkai – nepramušamas galimos mafijos barjeras.

    Įtariu, kad po rinkimų, jei būtų išrinktas Vėgėlė, daug kas uš tų, kurie už jį balsavo, graušis sau alkūnes.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Matau    -  2024-03-30, 12:31

      Kad tai yra karbauckio spektaklis. O jis yra “opozicija”. Tiksliau – opozicija prieš Lietuvą ir pozicija už globalistų interesus.

      Atsakyti į šį komentarą
  4. nežinomas žmogus.    -  2024-03-30, 09:58

    Lemtinga I.Vėgėlės klaida. na bet kas nedaro klaidų? Tai parodo I.Vėgėlės nesusigaudymą arba durnumą.Karbauskis ir Veryga neužsitarnavo gero vardo nei Vilno nei Skapiškį, tai ko žuviai dabar lyst į bučių?neatsispyrė masalui-Pinigai,dideli pinigai. p.s bučius tai ne buča,tai žvejybos įrankis žuvims gaudyt,naudojamas ir dabar.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Dėl to    -  2024-03-30, 18:45

    Konservai aukos rikį (AIG) ir bokštą (PIŠ) , kad būtų išsaugota jų įtaka per statytinį Sidą.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. apgailėtina parodija    -  2024-03-30, 21:57

    Šitie,atsiprašant,“rinkimai“ yra visiškai tuščias nieko nelemiantis debiliškas farsas, nė kiek ne blogesnis nei tarybiniais laikais-bet kokiu atveju visada „laimi“ tik tolerastų ir vagių blokas, jokiai realiai opozicijai juose dalyvauti tiesiog NELEIDŽIAMA. Mūsų valdžiagyvių niekas nerenka-juos visus iki vieno iš anksto PASKIRIA jų ponai už Atlanto nuo pat 1990 metų. Rinktis paprasčiausiai nėra iš ko.

    Visos „partijos” tėra elementarios konkuruojančios banditų gaujos,tesiskiriančios tik pavadinimais,jų tikslai visiškai vienodi-negrų ir afganų kolonizuota ir bilo bandito mirties vakcinomis išnuodyta bei sučipuota Lietuva be lietuvių.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Anonimas    -  2024-03-30, 23:36

    Išsirinksime žydą iš Anykščių. Tik tiek. Pirmyn į rinkimus. O jei rimtai, mūsų žemelė ir vėl nieko šiems rinkimams neišgimdė. Lauksime.

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Vardas    -  2024-04-25, 19:23

    Valdas Tutkus pašalintas iš prezidento rinkimų, nes pasak VRK, jis nesurinko reikiamo kiekio balsų, kas man yra labai keista. Turiu klausimą, ar aplamai kas nors kontroliuoja tą VRK, ar kas nors perskaičiuoja jo suskaičiuotus balsus? Ar yra 100 procentinė galimybė įsitikinti, kad VRK nesukčiauja ir nevykdo konservatorių užsakymo išeliminuoti sistemai npritariančiuosius?
    Štai pažiūrėkite, Vaitkus surinko net 30 tūkstančių balsų ir pateko į rinkimus, manau vien todėl, kad didelę dalį balsų rinko žmonėms pasirašant popieriuje, nes pasikliauti internetiniais balsų skaičiais, kurių patikrinti nėra jokios galimybės, neišeina.
    Tutkaus populiarumas už Vaitkaus, manau yra didesnis, bet manau jis nepraėjo dėl to, kad pasitikėjo interneto balsavimu (kurį iš principo gali keisti visi turintieji prisijungimus prie sistemos). Manau Tutkui vertėjo stipriai daugiau dėmesio skirti parašų rinkimams popieriuje, kuriuos suklastoti VRK neturėtų galimybės.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...

2024 m. balandžio 26 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijos Seime...