infa.lt

Hošimino prokuratūra siūlo mirties bausmę verslininkei už 20 mlrd. dolerių vertės finansinę piramidę

20 kovo
06:50 2024

Dolerių spausdinimas

Hošimino prokuratūra paprašė skirti mirties bausmę 68 metų verslininkei Truong My Lan, kaltinamai didžiausiu finansiniu sukčiavimu Vietnamo ir Pietryčių Azijos istorijoje.

Prokuratūros teigimu, Truong My Lan, „Van Thinh Phat Holdings Group” plėtros bendrovės vadovė, organizavo finansinę piramidinę schemą, dėl kurios patirta 20 mlrd. dolerių nuostolių, t. y. 4,9% Vietnamo BVP. Apie tai praneša „Reuters” agentūra.

Prokuratūros duomenimis, verslininkė ir jos bendrininkai nuo 2012 m. iš didžiausio Vietnamo komercinio banko „Saigon Joint Stock Commercial Bank” (SCB) sukčiavimo schemomis išvedė daugiau kaip 304 trilijonus VND (12,46 mlrd. JAV dolerių).

Be to, Truong My Lan, kuri faktiškai kontroliavo SCB per fiktyvias bendroves, teikė neteisėtas paskolas fiktyviems subjektams, pardavinėjo fiktyvias banko obligacijas ir vykdė kitas nusikalstamas veikas. Bendra žala bankui ir jo indėlininkams siekė apie 20 mlrd. dolerių.

Tyrimo duomenimis, nuslėpti sukčiavimą verslininkei padėjo aukšto rango pareigūnai, kuriems ji mokėjo kyšius. Pavyzdžiui, Vietnamo valstybinio banko vyresniajam inspektoriui Truong Mi Lan už tylėjimą, kaip įtariama, buvo sumokėta 5,2 mln. dolerių. Dabar jis taip pat yra teisiamas.

Kiti kaltinamieji byloje yra keli buvę SCB ir Vietnamo valstybinio banko vadovybės pareigūnai. Visiems kaltinamiesiems, išskyrus Truong My Lan, gresia ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės iki 15 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos. Visi jie, kaip pažymi prokuratūra, pripažino savo kaltę, gailėjosi, o kai kurie net grąžino neteisėtai gautus pinigus.

Tuo tarpu Truong Mi Lan, prokuratūros teigimu, nesigaili ir nepripažįsta kaltės. Prokurorai prašė jai skirti 19-20 metų už kyšininkavimą, 19-20 metų už bankininkystės taisyklių pažeidimą ir mirties bausmę už turto pasisavinimą.

Prokuratūra prašo skirti mirties bausmę už sujungtus nusikaltimus. Laukiama, kad teismo procesas truks iki pavasario pabaigos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 50

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

JAV konfliktą išnaudoja konkurentų (ES taip pat :) )silpninimui ir savo pozicijų stiprinimui. Tai tik...

Kadangi mūsų valdžiukė (tiesą sakant, mes patys - neatsiuntė gi valdžiukės marsiečiai :) ) geriausiai...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...